Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Timișoara nu are sirene de avertizare în caz de dezastru sau atac. Primăria a postat anunț de achiziție, pentru 200.000 EUR

Se caută sirene pentru Timișoara, un anunț pentru o achiziție de sisteme de alarmare publică fiind postat de Primăria Timișoara în Sistemul Național de Achiziții Publice.

Primăria condusă de Dominic Fritz vrea să îmbunătățească sistemul local de alarmare publică în caz de dezastre sau atac și a alocat pentru asta peste 200.000 de euro. Cerințele pe care trebuie să le îndeplinească furnizorul sunt destul de restrictive, cum ar fi ca sirenele să reziste la intemperii și temperaturi extreme, de la -25 până la +60 de grade Celsius, transmite publicația Opinia Timișoarei.

Sirenele urmează să completeze și să reconfigureze sistemul de înștiințare, avertizare și alarmare al orașului.

Conform documentației din caietul de sarcini, sirenele de putere mai mare trebuie să aibă 8 goarne, iar cele mai mici cate 4. Municipalitatea vrea să cumpere 13 sirene electronice de putere 1200W cu radio (115 decibeli la 30 m) și alte 7 de putere 600W cu radio (109 decibeli la 30 m).

De ce cumpără Primăria Timișoara sirene

Generatoarele de sunet trebuie să fie construite din aliaj de aluminiu rezistent la vânt, ploaie, lapoviță, ninsoare sau temperaturi extreme. Valoarea estimata a contractului este de 876.000 lei fără TVA, adică peste 200.000 de euro cu TVA.

Citește și
Ierusalim
VIDEO. Sirenele au răsunat în apropiere de Ierusalim. Gruparea Jihad Islamic a anunțat că a lansat rachete

Firmele interesate își pot depune ofertele până pe 7 noiembrie.

Demersul primăriei vine după ce iarna trecuta, la aniversarea Revoluției din Decembrie ’89, la momentul festiv tradițional al pornirii simbolice a sirenelor din Piața Victoriei, sistemul de alarmare nu a funcționat.

A fost pentru prima oara în 32 de ani când nu au sunat sirenele în ziua declarării Timișoarei drept primul oraș liber de comunism din România, arată sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult