Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Testarea în farmacii cu testele de la stat poate să nu fie complet gratuită. E posibilă perceperea unui tarif

Testele „gratuite” anticovid făcute în farmacii pot implica plata unei taxe de către beneficiar, atrag atenția farmaciștii.

Deși testele în sine furnizate de Ministerul Sănătății sunt gratuite pentru populație, farmaciile pot percepe contravaloarea prestării serviciului de testare.

Colegiul Farmaciștilor din România atrage atenția asupra unor informații eronate apărute recent în spațiul public, conform cărora “peste 100 de farmacii din țară testează gratuit pentru COVID-19, folosind teste antigen rapide de la Ministerul Sănătății”.

Farmaciile care asigură serviciul de testare pentru diagnosticarea infecției cu virusul SARSCoV-2, utilizând prioritar teste antigenice rapide, furnizate gratuit de Ministerul Sănătății se regăsesc pe o listă publicată de minister.

„Deși comunicatul Ministerului Sănătății preciza în mod clar faptul că „serviciul de testare prestat de către unitățile farmaceutice poate fi tarifat, în acord cu legislația în vigoare”, în mass-media au apărut informații care transmiteau publicului că în farmaciile autorizate pentru efectuarea acestui serviciu farmaceutic, testarea ar fi gratuită. Este motivul pentru care Colegiul Farmaciștilor din România face precizarea că deși în această activitate se folosesc, prioritar, teste distribuite gratuit de Direcțiile de Sănătate Publică județene, conform stocului disponibil, (...) privind activitatea de testare în farmacii comunitare şi oficine comunitare rurale, utilizând teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV2, (...) farmaciile pot percepe un anumit tarif pentru acest serviciu, pentru a acoperi cheltuielile nedecontate, reprezentate de materialele de protecție, consumabile, plata personalului” se precizează în comunicat.

Citește și
Test covid
Lista farmaciilor unde te poți testa gratuit pentru COVID, publicată de Ministerul Sănătății

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult