Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Teodorovici: Adoptarea bugetului pe 2019 se amână

Your browser doesn't support HTML5 video.

Situație incertă cu bugetul pe 2019 din cauza blocajului în CSAT. Va fi amânat, a spus miercuri ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

”Bugetul va fi amânat. Mâine (n.r. joi) în ședință de guvern nu se discută bugetul” a precizat Teodorovici. ”Nu se îngheaţă nimic. Nu sunt probleme cu banii. Salariile, pensiile se dau cum am promis. Nu este niciun fel de blocaj. Se poate funcţiona pe baza bugetului de anul acesta, aşa cum prevede legea.” a mai spus Teodorovici la Parlament. 

Dacă pe 19 decembrie s-ar da avizul CSAT, nu ar exista timpul necesar dezbaterii și adoptării în Parlament (sesiunea parlamentară se încheie oficial pe 21 decembrie).

Întrebat dacă proiectul de buget este finalizat, şeful de la Finanţe a răspuns că sunt încheiate discuţiile cu principalii ordonatori de credite. Totodată, el a subliniat că se va respecta ţinta de deficit asumat, aceasta fiind "mult sub 3%".

Potrivit lui Teodorovici, este pregătită o ordonanţă de măsuri ce vor fi aplicate începând cu 1 ianuarie 2019, respectiv de prorogări de termene.

La întrebarea jurnaliştilor dacă adoptarea bugetului ar putea fi amânată pentru 2019, ministrul Finanţelor a spus că pentru el "este foarte important ca totul să fie foarte clar şi dezbătut în ansamblul său".

În acest context, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că legea bugetului pentru anul 2019 va fi adoptată până la finalul anului dacă se va rezolva impasul de la CSAT. „Acesta este lucrul pe care ni-l dorim, dar trebuie să vedem ce se întâmplă la nivelul CSAT-ului, dacă se deblochează lucrurile acolo și așteptăm cu nerăbdare și legea pensiilor și Ministerul de finanțe să ne prezinte forma finală”, a spus Tăriceanu.

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării desfășurată marți a fost suspendată de către președintele Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a CSAT a fost și avizarea bugetului de stat pe 2019 dar acest lucru nu s-a discutat. Șeful statului a decis reluarea ședinței pe 19 decembrie. Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult