Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tentativă de phishing în numele ANAF. Infractorii cibernetici te păcălesc că ai impozite de plată

Mesaje false în numele ANAF circulă din nou pe internet, la nici o lună de la atacurile anterioare ale infractorilor cibernetici.

Fiscul avertizează românii să nu deschidă mailurile infectate, reamintind că singura comunicare instituție-contribuabili se realizează prin SPV.

Prin mesajele false care par să vină de la ANAF, contribuabilii sunt anunțați că au de plătit ”impozite către sistemul bugetar din România”.

CITEȘTE ȘI: FOTO Harta secetei din România. Zonele cele mai afectate de lipsa umidității

„Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut. Și, în niciun caz, să nu transmiteți bani către conturile menționate! Reamintim tuturor contribuabililor că ANAF a dezvoltat și pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, serviciul Spațiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituția” a transmis fiscul într-un comunicat.

Atacatorii intimidează victimele cu amenințarea unei amenzi uriașe și cer ca plata „impozitelor” să se vacă într-un cont care are IBAN-ul cu indicativul BREL, corespunzător conturilor Revolut.

Citește și
ANAF taxe
Preşedintele ANAF: Peste 71.000 contribuabili, în situaţia de a li se face sesizări penale

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult