Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tensiunile dintre SUA și Iran escaladează în Golful Persic. O dronă militară, doborâta de o rachetă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tensiunile dintre Statele Unite și Iran escaladează în regiunea Golfului Persic. O dronă militară de recunoaștere americană a fost doborâtă deasupra strâmtorii Hormuz de o rachetă iraniană.

Oficialii de la Washington afirmă că drona zbura aproape de spațiul aerian al Iranului, dar în zona internațională.

"Era în spațiul nostru aerian", susțin, în schimb iranienii, care spun că "nu vor război", dar au ținut să transmită "un mesaj clar" Statelor Unite.

În imagini vedem momentul în care drona americană este lovită de o rachetă iraniană. Gardienii Revoluţiei, armata islamistă aflată în subordinea directă a liderului suprem de la Teheran, au anunţat că drona americană de recunoaştere a fost doborâtă după ce ar fi violat spaţiul aerian iranian.

HOSSEIN SALAMI, GARDIENII REVOLUȚIEI: "Cu bravură, sistemul de apărare antiaeriană al diviziei aerospațiale a doborât o aeronavă americană de spionaj, fără pilot, care a trecut de granițele noastre și a violat spațiul nostru de securitate națională. Nu vrem să intrăm în război cu nicio țară, dar suntem complet pregătiți de război."

În contradicţie cu versiunea Teheranului, preşedintele american Donald Trump a declarat că dronă de recunoaştere a fost doborâtă deasupra strâmtorii Ormuz, în spaţiul aerian internaţional.

Acesta este primul incident militar direct al actualei crize din regiunea Golful Persic - în Strâmtoarea Ormuz.

Luni, Pentagonul a anunţat că va trimite în regiune un contingent militar suplimentar de o mie de oameni, ca răspuns la "comportamentul ostil" al forţelor iraniene.

Săptămâna trecută, Statele Unite au acuzat Iranul că ar fi minat două tancuri petroliere, în apropierea strâmtorii Ormuz, în Golful Oman.

Iranul a respins însă vehement orice implicare în atacurile asupra petrolierelor. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult