Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tensiuni la Chișinău: Protestatarii au blocat centrul orașului și au fost ciocniri cu forțele de ordine. GALERIE FOTO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Încă o zi tensionată la Chișinău. Mii de persoane au participat la un protest anti-guvernamental și au blocat pentru câteva ore centrul capitalei Republicii Moldova. Au fost și ciocniri sporadice cu forțele de ordine, desfășurate masiv.

Manifestanții au scandat împotriva președintei Maia Sandu și au cerut guvernului să achite facturile populației pentru energie, în lunile de iarnă.

Protestul antiguvernamental la Chișinău a fost organizat de Mișcarea Pentru Popor din care face parte și partidul prorus Șor. Protestatarii, unii purtând simbolul porumbelului alb pe piept, au scandat împotriva președintei Maia Sandu, dar au strigat și "Jos Guvernul războiului".

Manifestanții au blocat temporar circulația pe Bulevardul Ștefan cel mare, aproape de primăria Chișinăului.

Protestatarii au ajuns în fața primăriei la prânz, deși nu aveau autorizație pentru a manifesta. Aceștia au blocat strada centrală din oraș și săau luat la harță cu polițiștii.

Citește și
Maia Sandu
Șeful spionajului ucrainean, avertisment în legătură cu încercarea Rusiei de a destabiliza Moldova: "Este încă în fașă"

Sute de carabinieri și mascați au format un cordon pentru a împiedica înaintarea protestatarilor spre Parlament, Guvern și Președenție. Acest lucru i-a nemulțumit pe manifestanți care s-au încăierat cu oameniii legii.

Înaintea demonstrației, câteva sute de susținători ai Partidului Șor, care urmau să ajungă la manifestație au fost opriți de forțele de ordine, la intrarea în Chișinău. Mai mulți protestatari au fost reținuți.

Manifestația, după una similară de acum zece zile - a avut loc pe fondul tensionării situației politice din Republica Moldova, în contextul războiului din Ucraina.

Zilele trecute, Moscova a transmis din nou amenințări la adresa Chișinăului, prin intermediul purtătoarei de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care a spus că susţinătorii occidentali ai actualei conduceri a Republicii Moldova duc ţara ... "cu încredere" pe calea Ucrainei.

Au trecut două săptămâni de când președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, avertiza în privința riscului unor acțiuni puse la cale de diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care, "prin acțiuni violente, mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții", vor să "forțeze schimbarea puterii de la Chișinău.

Planurile Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova au fost confirmate, apoi, de Serviciile de securitate ale Republicii Moldova.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult