Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Temperaturi de vară pe litoral. Turiștii se bucură de prețuri și cu 70% mai mici

Your browser doesn't support HTML5 video.

  Se anunță un weekend cu peste 30 de grade Celsius pe litoral.

Potrivit celor care au afaceri în domeniu, aproximativ 10.000 de turiști se vor bucura de soarele blând și apa încă suficient de caldă, deși am trecut de jumătatea lunii septembrie.

Hotelurile nu mai au clienți ca în plin sezon, dar primesc și acum oaspeți. În schimb, mai multe terase și restaurante s-au închis.

La peste 30 de grade Celsius la prânz, în Mamaia vacanța părea departe de final. Și apa este încă potrivită pentru îmbăiere: 22 de grade Celsius.

Turist: „Nu am crezut că o să fie așa de frumos. Este foarte foarte ok. Apa este caldă”.

Citește și
Miruna Pascu
Miruna Pascu, mama șoferului drogat de la 2 Mai, a cerut să fie pusă în arest la domiciliu ca să abia grijă de fiul mai mic

R: Mai găsiți terase deschise în perioada aceasta în Mamaia?

Turist: „Să știți că mai sunt în proporție de 20-30 la sută mai sunt deschise”.

Mulți turiști au simțit lipsa unui loc în care să meargă la masă.

Turist: „Este neplăcut că majoritatea teraselor sau locurilor de unde să îți mai iei câte ceva, dar ne-am asumat”.

Turist: „S-a terminat parcă prea brusc. Au închis terase”.

Acolo unde încă nu s-au închis ușile, prețurile sunt de extra-sezon. În medie, un meniu cu două feluri pornește de la 30 de lei și poate ajunge până la 70. Cazarea este și cu 70% mai ieftină față de miezul verii.

Turist: „120 de lei camera, cazarea merită”.

Cum programul litoralul pentru toți nu s-a încheiat, multe unități de cazare sunt încă deschise.

În Mamaia, într-un hotel de patru stele, cazarea pentru o noapte pornește de la 350 de lei camera, iar la trei stele, de la 230 de lei. În timp ce în Eforie, tot într-un hotel de trei stele, prețul unei camere de două persoane poate fi 120 de lei pe noapte.

Mihai Mazilu, reprezentant complex turistic de trei stele din Mamaia: „Vom avea în continuare deschis și vom oferi serviciile. Pe plajă avem șezlonguri și umbrele. Turiștii încă vin. Avem pachetele cu litoralul pentru toți. Ne așteptăm chiar și săptămâna viitoare să avem un grad de ocupare bun”.

Potrivit celor care au afaceri în doemniu, în weekend ar urma să ajungă pe litoral aproximativ 10.000 de turiști, cei mai mulți în Mamaia.

Meteorologii spun că temperaturile rămân ridicate. Vor depăși 30 de grade, așa cum se va întâmpla în mai multe regiuni.

Căldura este adusă de un aer tropical, venit din nordul Africii, care traversează ţara noastră. În mod normal, maximele ar trebui să fie acum de aproximativ 22 de grade Celsius. Mai mult, potrivit meteorologilor, nu este exclus ca şi în luna octombrie temperaturile să fie mult mai ridicate decât cele obișnuite.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult