Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Telefoane false vândute online. Zeci de persoane au devenit victimele unei înșelătorii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puţin 70 de persoane au fost înşelate în ultimii patru ani după ce au cumpărat telefoane false de pe un site de anunţuri.  

Clienţii plăteau până şase mii de lei pe un dispozitiv de firmă dar, în realitate, primeau de fapt o replică a telefonului original.

Suspecţii, 20 la număr, au înşelat încă din 2018 cel puţin 70 de persoane cărora le-ar fi vândut printr-un site de anunţuri online telefoane care valorau între 3.000 şi 7.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii ar fi prezentat, pentru a le câștiga încrederea persoanelor vătămate, facturi de achiziție de la firme de profil, iar întâlnirile ar fi fost realizate în zone retrase, fiind predată, de fapt, o replică de telefon într-o cutie sigilată ce părea a fi originală.

Prejudiciul se ridică la 250 de mii de lei, echivalentul a 50 de mii de euro.

Citește și
elevi
Un elev din Târgoviște a fost tăiat cu un briceag de un coleg. Totul ar fi pornit de la un telefon mobil

Poliţiştii au făcut 10 percheziţii şi au adus la audieri 19 persoane. Nouă dintre ele au vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani și au fost reţinute.

Aceştia sunt cercetaţi pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, dar şi pentru faptul că au pus în vânzare un produs sub o marcă falsificată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult