Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tatăl fetiței care a fost agresată în Vatra Dornei le-a mulțumit jandarmilor

Tatăl fetei care susține că a fost agresată vineri seara la Vatra Dornei afirmă într-o declarație pentru Adevărul că jandarmii au procedat corespunzător, chiar dacă suspectul a decedat după ce forțele de ordine au acționat cu spray lacrimogen.

”Noi (n.r. - părinţii) stăteam la masă, la terasă. Stăteam la o teresa care se afla la 20 de metri de scenă. A venit copilul plângând, fetiţa, şi mi-a spus că este o persoană care se uită la ea, o atinge. A avut un comportament deplasat.

M-am ridicat de la masă, am luat fetiţa. Între terasă şi scenă era un echipaj al jandarmeriei. M-am dus la jandarmi şi le-am spus cele întâmplate. Am plecat cu domnii de la jandarmerie pentru a identifica persoana. Fetiţa mi-a arătat persoana. Domnii l-au rugat să se legitimeze şi să-i urmeze, la care individul a luat-o la fugă. Dacă eşti nevinovat, nu fugi. Atunci jandarmii au fugit după individ. Au reuşit să-l ajungă din urmă. I-au spus să se potolească, să stea pe loc. Nu a vrut să colaboreze. După care jandarmii au încercat să-l imobilizeze”, a spus tatăl fetei pentru Adevărul.

El a adăugat că fiica sa este extrem de afectată de cele întâmplate. 

”Nu pot decât să le mulţumesc jandarmilor. Nu trebuie să aşteptăm să se întâmple ceva grav cu copiii noştri ca să acţionăm. Oricum trebuie să-mi duc fata la psiholog”, a mai adăugat tatăl copilei.

Citește și
Fetiță de 3 ani în comă după ce a înghițit o pastilă de ecstasy găsită la locul de joacă
Fetiță de 3 ani în comă după ce a înghițit o pastilă de ecstasy găsită la locul de joacă

Bărbatul care a fost imobilizat vineri seară de jandarmi după o suspiciune de abuz sexual asupra unei fete de 12 ani a decedat sâmbătă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Incidentul a avut loc la Festivalul de Folclor pentru Copii şi Tineret, care se desfăşura în municipiu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, col. Bogdan Cornaci, a declarat pentru Agerpres că jandarmii au acţionat în vederea scoaterii din mulţime şi imobilizării bărbatului, după ce tatăl şi fetiţa au venit la o femeie jandarm să reclame faptele suspectului.

El a precizat totodată că Parchetul Militar Iaşi a preluat cazul şi efectuează o anchetă.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în stop cardio-respirator, resuscitat, iar sâmbătă dimineaţă a fost operat, însă ulterior a decedat.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Mircea Macovei, a declarat presei sâmbătă că ''a fost adus în stop cardio-respirator, intubat, ventilat, de la Vatra Dornei'' şi ''din cauza simptomatologiei abdominale s-a intervenit chirurgical, iar post-operator a decedat".

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a precizat că pe numele bărbatului implicat în cazul de la Vatra Dornei era în lucru un dosar de cercetare penală.

''Avea un dosar în lucru pentru act sexual cu un minor (...). Avea 55-56 de ani, mai dădea câte 5-10 lei la un copil, de regulă fără adăpost, ca să-i abordeze (...). Din câte ştiu, nu avea o altă condamnare pe infracţiuni sexuale (...). Parchetul Militar va stabili în funcţie de toate probele şi partea de agresiune sexuală, şi partea de ucidere din culpă'', a explicat Epureanu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult