Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Târguri de design contemporan, în Capitală. Ce și-a cumpărat Simona Halep

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei care caută cadouri speciale pentru Crăciun au în acest weekend ocazia unor târguri de design contemporan, în Capitală.

Printre cumpărători s-a numărat şi Simona Halep, aflată în ţară în vacanţa de iarnă.

Vizitatorii au avut de ales dintr-o gamă diversă: bijuterii, decoraţiuni, haine sau încălţăminte. Interesul pentru designerii români a crescut vizibil de la an la an. Prin urmare, şi astfel de evenimente s-au înmulţit.

La The Ark, târgul Crazy Christmas, a reunit tineri designeri români, unii deja cunoscuţi, alţii aflaţi la început de drum. Simona Halep şi-a cumpărat o bluză cu însemnele zodiei sale, Balanţă, creată de Dana Păun.

Citește și
targ craciun, cluj,
Târgul de Crăciun din Cluj, în atenția Europei. Impresiile lăsate turiștilor din Dubai și Germania

Dana Păun, designer: „Povestea este că fiecare dintre noi avem o zodie şi fiecare zodie are o constelaţie, aşa încât am pus constelaţii pe hanorace şi tricouri.”

În aşteptarea lui Moş Crăciun, multe fete şi-au făcut singure cadouri, pentru că nu au putut rezista în fața bijuteriilor contemporane.

Alexandra Nacu, designer de bijuterie: „Mi-a plăcut întotdeauna să arăt că sunt lucrate manual şi nu sunt perfecte ca în magazine.”

Andreea Esca, organizator Crazy Christmas: „Cred că oamenii încep să descopere din ce în ce mai mult designerii români,. Astăzi, aici, nici nu ştiu dacă există un designer român, ne concentrăm de fiecare dată să găsim noi şi noi designeri români şi să-i facem cunoscuţi publicului.”

Alţii au ales să cumpere cadouri şi în scop caritabil, fie broscuţele verzi, a căror vânzare ajuta la construirea spitalului de oncopediatrie de la „Marie Curie”, fie căciuli lucrate manual de femeile de la Roşia Montana, pentru a sprijini comunitatea de acolo.

Reporter: „Cum vi se pare ideea, că sunt lucrate manual, la Roşia Montană?” Cumpărător: „Mişto. Super tare, merită să cumpere oricine.” Reporter: „Ca să încurajaţi producţia locală?” Cumpărător: „Exact."

În schimb, la Bounty Fair, organizat la Casa Universitarilor, au avut succes agendele cu copertă de lemn sau tricourile cu mesaje din basmele populare.

Ionuț Țeavă, expozant: „Mesajul ăsta este: tricou cu spirit românesc. S-au vândut şi tricouri cu daci şi cu tricolor, cu motive tradiţionale."

La Târgul Noel, de pe Bulevardul Dacia, în casa care găzduia înainte Muzeul Literaturii, expun acum 130 de creatori, fie bijuterii sau haine, fie obiecte decorative sau picturi. 10 dintre ei sunt veniţi de peste hotare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult