Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Târg de Paște în Cluj. Care sunt cele mai căutate produse

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un târg cu bucate tradiționale, în ton cu atmosfera Sărbătorilor Pascale, a fost organizat în Cluj-Napoca, în această săptămână.

Cei care au trecut pe acolo nu au putut rezista tentației și au gustat măcar câteva bucăţele din bunătățile expuse.

Dar, pe lângă tradiționalul drob de miel și brânzeturile maturate, producătorii au avut și produse de post.

Evident, cei mai mulţi vizitatori au plecat cu sacoșele pline...

Clujenii s-au bucurat, zilele acestea, de târgul de Paște, unde au fost așteptați cu tot felul de bunătăți. Palinca, cozonacii, pasca și drobul de miel au fost principalele atracții. Și producătorii au fost încântați, mai ales că de mult timp nu au mai reușit să vândă mare lucru.

Emil Tamașan producător: „Acest târg prinde foarte bine pentru toți cei prezenți aici și bineînțeles pentru consumatori. Sunt foarte mulți care preferă să vină la un târg de genul acesta în care știu clar că găsesc produse manufacturate sau de la producători”.

Citește și
Târg de artă digitală, în Dubai. O parte din lucrări au fost realizate de roboți
Târg de artă digitală, în Dubai. O parte din lucrări au fost realizate de roboți

Vizitatoare târg: „Este important să ne focusăm pe tot ceea ce avem local și rețetele sunt destul de diferite, de exemplu la zacuscă. Cu siguranță sunt mai bune și dacă sunt făcute de cei de la noi, de ce nu?”.

Această femeie a venit tocmai din Brașov și s-a gândit că o bucata de brânză maturată nu trebuie să lipsească din meniu.

Vizitatoare târg: „De Paște, am venit la copii. Facem cumpărăturile azi, mâine vopsim ouăle roșii. O idee foarte bună, foarte bună”.

Ramona Moldovan, director Asociație: „Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în primul rand, dar și pentru a da o gura de oxigen producătorilor, despre care știm cu toții că au fost loviți cel mai puternic de aceasta pandemie. Vânzările au mers bine, pentru că oamenii le așteptau”.

Nu puțini au fost cei care au profitat de ultimele zile înainte de Sărbătorile Pascale, așa că s-au aprovizionat cu ce-i mai bun.

Gabriel Roșu, fermier: „Tot ce vedeți este de la noi din gradină, de sus, de la Rască. E bine că avem unde să ne vindem marfa”.

Și mierea de albine, folosită pentru îndulcirea prăjiturilor făcute în casă, a fost la mare căutare.

Reporter: "Cum au mers vânzările?".

Ildiko Kepes: "Destul de bine având în vedere că este primul târg după o perioada foarte lunga, noi suntem mulțumiți".

La fel de căutate au fost brânzeturile și produsele din carne.

Alexandra Radu, producător: „În perioada aceasta am reușit să facem drob, de obicei doar din carne de porc, carne de vită, carne de oaie. O ceafă afumată de porc, un drob de miel proaspăt, brânzeturi, un cașcaval maturat”.

Târgul de Paște se va încheia vineri, însă organiatorii spun că vor încerca să ajungă și în orașe precum Satu Mare, Deva sau Târgu-Mureș.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult