Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Târg de carieră pentru persoanele cu dizabilități, la Iași. „Fac lucruri bune și nu stau degeaba”

Produsele create de persoanele cu dizabilități au fost în centrul atenției la Iași, la un târg dedicat economiei sociale.

Zeci de antreprenori din sectorul care se ocupă de mediu și comunitate și-au promovat oferta la eveniment. Peste 190.000 de români cu diferite dizabilități muncesc în astfel de întreprinderi, arată datele oficiale.

26 de anteprenori sociali au participat la târgul organizat într-un centru comercial din Iași. Oferta a fost variată de la cosmetice până la alimente, jucării, lumânări sau haine. Produsele sunt făcute cu migală de persoane cu dizabilități.

Angajat: „Lucrez de 3 ani și patru luni. Mă simt bine și financiar, și mulțumit în interior, că fac lucruri bune și nu stau degeaba.”

Mădălina Sauciuc, antreprenor social: „Am văzut că sacii în care importăm cafeaua sunt deosebiți și atunci am pus la cale cu un designer din Iași aceste produse. Pot fi purtate și de doamne, și de domni, și sunt ieșite din tiparele normale.”

Citește și
amais
O asociație oferă cursuri gratuite de programare pentru nevăzători. Detalii la iLikeIT

Bogdan Dimciu, antreprenor social: „Ne-am dorit să realizăm locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități. Am avut 11 angajați, au fost o parte împărțiți pe partea de vânzare și restul în producție.”

În România, există peste 180 de firme care activează în acest sector, al economiei sociale. Și, sunt în total peste 195.000 de angajați.

Angela Achiței, organizator: „Este de fapt o responsabilitate pe care ar trebui să o avem fiecare dintre noi, să vedem ce hrănim cu banii și cu munca noastră.”

Târgul a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult