Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara Făgărașului, “destinație turistică de excelență”. Ce frumuseți ascunse oferă turiștilor

Țara Făgărașului, ținutul înconjurat de munți, situat între Sibiu și Brașov, a fost desemnată “Destinația Turistică a anului 2020 din România”.

Este locul care îmbină frumusețiile naturii, tradițiile și istoria, pe care oficialii europeni l-au declarat, încă din 2012, ”destinație turistică de excelență”. Țara Făgărașului a fost inclusă în Programul EDEN, prin care a beneficiat de fonduri de conservare si dezvoltare turistică.

Mult timp, atracțiile locului au rămas necunoscute chiar și pentru mulți români. Pentru a atrage turiștii, zeci de localități din Brașov și Sibiu au creat o asociație de dezvoltare intercomunitară, www.tarafagarasului.com, care promovează obiectivele și oferă o platformă cu locuri de cazare.

Turiștilor li se promite că nu vor regreta incursiunea într-un tărâm împădurit, cu peisaje de basm, în care se ascund cetăți și mănăstiri străvechi.

Un templu dacic, vechi de aproape 7.000 de ani, este pe lista obiectivelor care nu trebuie ratate. Templul Ursitelor este situat la aproximativ doi kilometri de Șinca Veche, Despre lăcașul săpat în piatră se spune că împlinește dorințele celor inima curată.

La Sâmbăta de Sus, se găsește un alt obiectiv important, Mânăstirea Brâncoveanu, construită acum peste 300 de ani, care găzduiește mai multe icoane faimoase pictate pe sticlă. O altă mănăstire, care datează încă din Evul Mediu, din 1202, se găsește la Cârța, unde a fost ridicată de călugării cistercieni. Iar Mănăstirea Cetățuia Negru-Vodă, din apropiere de Câmpulung Muscel, este considerată cea mai aspră sihăstrie românească și este supranumită „Meteora României”, pentru că alimentele, materialele şi apa se transportă cu un funicular.

Cel mai cunoscut punct de atracție pentru turiști este Cetatea Făgăraș, o construcție începută în 1310, care a fost atacată de otomani, a fost ocupată de Mihai Viteazul și a servit drept reședință a principilor Transilvaniei.

Moara cu noroc de la Ohaba, veche de peste 150 de ani, Muzeul de Pânze și Povești din Mândra, care găzduiește țesăturile și broderiile țărăncilor, și Cincșorul, satul cu o biserică fortificată şi case de oaspeţi amenajate în vechile gospodării săsești sunt alte recomandări făcute turiștilor care aleg să meargă în Țara Făgărașului.

De asemenea, focurile de tabără, drumețiile prin pădurile dese și plimbările cu caiacul pe râul Olt sunt la dispoziția celor atrași de natură, în ținutul mărginit de Munţii Făgăraş şi Podişul Transilvaniei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult