Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tânărul care a „furat” o locomotivă s-a filmat când o conducea. Unde voia să ajungă. VIDEO

Tânărul care a urcat într-o locomotivă garată în staţia Medgidia şi a pus-o în mişcare, miercuri, voia să ajungă la Constanța, la 30 de kilometri distanță, potrivit Club Feroviar.

A fost prins după 200 de metri, iar joi a fost reținut. Anchetatorii bănuiesc că l-a învățat cineva să pornească locomotiva, pentru că procedeul nu e tocmai simplu.

Acesta s-a înregistrat în cabina locomotivei, îmbrăcat într-o cămașă albă, cu vestă și cravată.

Vedeți VIDEO AICI.

Club Feroviar a publicat o inregistrare audio a unei discuții care pare a fi purtată între tânăr și organele de anchetă. Pe durata discuției în fundal se aud sirene de locomotivă ce ar sugera că aceasta are loc în gară. 

T: Doream să fac manevre să pot trece pe o altă linie.

P: Să ajungi unde?

T: În Palas la Constanța (patru km de Constanța).

P: Ce făceai cu ea în Palas?

T: Să (urmează o pauză lungă) agăț vagoanele de locomotivă.

P: Voiai să pleci cu locomotiva de aici ca să ajungi în Palas să agăți vagoanele de locomotivă?

T: Da, dacă se defecta una, o altă locomotivă.

P: Mă minți!

T: Nu mint! Nu mint!

P: Nu minți?

T: Nu! Nu mint deloc!

P: Păi și cum te gândeai tu că ajungi la Palas? De aceea ai scos-o tu de aici ca să mergi acolo să intri pe directă? Răspunde!”

T: Da!

Locomotiva era în așteptarea unui tren. Urma să plece în Portul Constanța. Tânărul a profitat de un moment de neatenție a lucrătorilor feroviari, a urcat în cabină, a cuplat cele două pantografe la linia de contact și a plecat. A mers aproape 200 de metri.

Anchetatorii susțin că mecanicul locomotivei era obligat să informeze în scris impiegatul de mișcare că și-a terminat activitatea și a asigurat locomotiva pe linie, astfel încât aceasta să nu poată fi pornită. Dar acest lucru nu s-a întâmplat. Abia când locomotiva a fost pusă în mișcare s-a dat alarma. Și nu e chiar la îndemâna oricui să conducă o locomotivă.

Mecanic locomotivă: „Trebuie să pornească niște motoare auxiliare. De exemplu circulația uleiului, a apei s.a.m.d. si după aia trebuie să facă aer în rezervorul principal. Înseamnă că l-a învățat cineva”.

Reporter: Turnul vede că ești în mișcare?

Mecanic: „Da. da! Dacă are stația pornită îi spune să opească”.

Șeful Gării Medgidia: „El când vrea să plece trebuie să salte un pantograf. Se saltă și se lipește de firul de contact. El le-a saltat pe amândouă”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult