Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tânăra care a căzut dintr-un autobuz, imobilizată la pat. Primele mărturii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Familia fetei care a căzut, acum două săptămâni, la Ploieşti, pe geamul autobuzului în care se afla vrea să ceară despăgubiri în instanţă. Adolescenta de 17 ani are fisuri la coloană şi răni la cap, dar până acum nu a fost audiată.

Marți seară a fost externată din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti și are puterea să povestească clipele de groază prin care a trecut: geamul a cedat în clipa în care fata s-a sprijinit uşor de el, iar ea s-a trezit pur şi simplu pe asfalt, printre cioburi.

Alina îşi aminteşte că abia se urcase în autobuz. Era împreună cu sora şi două verişoare şi s-au așezeat pe ultimul rând de scaune. Însă în momentul în care a atins geamul, acesta s-a desprins. Alina Dumitru: „Eram pe ultimele canapele şi am vrut să îi facem loc şi surorii mele şi când m-am dat în dreapta am picat cu tot cu geam. Cea mai urâtă experienţa din viaţa mea.” Din acel moment pentru fată, elevă în clasa a 12-a la un liceu din Buşteni, a început calvarul. Ranită grav, fata a fost operată la cap şi are coloana vertebrală fisurată în două locuri. E imobilizată la pat şi se gândeşte chiar să-şi întrerupă studiile pe motive medicale.

Roxana Dumitru, mamă: „Are fisură la colană, are două inele fisurate, are fisură la cap şi e operată pe partea stânga față. Aşa un autobuz să atingi doar şi să pice geamul, să pice şi copilul peste. Nu cred că ar trebui să se întâmple aşa ceva.” Avocata familiei susţine că va cere despăgubiri societăţii de transport în comun. Are însă impresia că ancheta bate pasul pe loc. Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: „Tânăra nu a fost audiată până în prezent, pentru că s-a ţinut cont de recomandările medicale având în vedere starea sa post operatorie.” Nae Alexandrii, directorul TCE: „Pot să vă spun că avem asigurarea călătorului. Regret că s-a întâmplat aşa ceva. Înţeleg suferinţa familiei, dar asta este transportul în comun. Se pot întâmpla accidente grave în transportul în comun, nu suntem unicul caz.”

Incidentul de la Ploieşti readuce în discuţie siguranţa oferită de mijloacele de transport în comun din România. Multe maşini sunt folosite mai mult de 12 ani, cât e durata normală de funcţionare.

Citește și
ambulanta interior
O tânără a căzut din autobuz în Ploieşti, după ce geamul s-a spart

Şoferii companiei de transport din Ploieşti au intrat anul trecut în grevă spontană, supăraţi că parcul auto este atât de îmbătrânit încât călătorii sunt puşi în pericol.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult