Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tajani, despre candidatura lui Kovesi la Parchetul European: „Parlamentul a decis”

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat joi, la Sibiu, că „nu se schimbă decizia” în ceea ce privește susținerea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

Antonio Tajani a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, dacă susţinerea Parlamentului European pentru Codruţa Kovesi va mai fi valabilă după alegeri, informează News.ro. „Parlamentul a decis, nu se schimbă decizia. Noi mergem mai departe", a răspuns Tajani, precizând că a fost vorba despre o chestiune administrativă care se păstrează. Negocierile privind desemnarea procurorului-şef european au ajuns la un impas, după ce Parlamentul European a susţinut nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi, aşa cum au decis comsiile LIBE şi CONT prin vot, în vreme ce Consiliul UE a susţinut numirea francezului Francois Bohnert, cel clasat primul la votul din COREPER (vot dat de ambasadorii statelor membre). Consiliul UE şi-a reafirmat, la începutul lunii aprilie, susţinerea pentru candidatul francez la funcţia de procuror-şef european, după ce şi runda a treia de negocieri a eşuat. Consiliul spunea că negocierile pot continua după instalarea noului Parlament European.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citește și
Laura Codruța Kovesi
Kovesi, despre dosarul de la CEDO: E o încercare de a amâna acest proces din partea guvernului

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult