Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de TIR-uri românești, blocate la granițele țărilor europene, din cauza coronavirusului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sute de TIR-uri românești, încărcate cu marfă, sunt blocate la granițele țărilor europene ce au instituit măsuri speciale, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

 

Ministrul Transporturilor face demersuri pentru instituirea unui culoar european, prin care mărfurile să poată circula. Spune că șoferii nu ar trebui să intre obligatoriu în carantină, la frontieră, ci lăsați să ducă transportul la destinație, dacă testele rapide ies negative. Pe de altă parte, un șofer de TIR din județul Mureș a fost depistat ca infectat abia după patru zile de la intrarea în țară.

Șoferul din Mureș are 21 de ani și săptămâna trecută a venit din Italia cu un TIR încărcat cu alimente, cu destinația Cluj. În perioada aceea, autoritățile nu instituiseră obligativitatea izolării.

Tatăl tânărului: „Mi-a zis că a semnat un formular în care apare că anunță organele dacă cumva apar probleme și asta a fost tot, singura discuție.”

Ajuns acasă, tânărul și-a văzut de ale lui și s-a întâlnit de mai multe ori cu prietenii. Simptomele bolii au apărut abia după patru zile.

Iuliu Moldovan, director DSP Mureș: „Nu a fost în evidența noastră. A fost demarată o anchetă epidemiologică.”

Consătenii tânărului sunt îngrijorați.

Localnic: „Sunt acasă. Din curte nu ies afară. Mă duc la magazin, dar văd că sunt închise toate.”

Localnică: „Mai rău de atât nu se poate.”

Între timp, sute de camioane cu marfă sunt blocate de-a lungul frontierelor din Europa.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: „La frontiera cu Italia sunt aproximativ 100 de TIR-uri. La frontiera cu Slovenia la ora 11.00, estimativ, erau 100 de camioane, de TIR-uri și estimările celor prezenți spuneau de o creștere la cel puțin 300 de camioane.”

Ministrul Transporturilor spune că transportul de marfă ar trebui deblocat. Lucian Bode, ministrul Transporturilor: „Este inadmisibil ca cei de la DSP să oprească camionul în punctul de frontieră, să spună că camionul poate pleca, șoferul merge în carantină.”

Ministrul cere ca șoferii să fie testați la intrarea în țară și, în caz că rezultatul e negativ, să fie lăsați să ajungă la destinație. Acolo ar putea fi testați din nou și, doar dacă se confirmă îmbolnăvirea, să intre în carantină.

Harta traseelor rutiere din Ungaria

 

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu informațiile transmise de Ambasada Ungariei la București, autoritățile ungare au stabilit traseele rutiere prin care este permisă tranzitarea Ungariei, stațiile la care autovehiculele de orice tip pot fi alimentate, parcările unde se poate staționa, precum și punctele de frontieră care pot fi utilizate. Aceste trasee sunt valabile pentru cetățeni sau transportatori care intră în Ungaria din alte state decât Italia sau care nu au tranzitat anterior Italia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult