Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de oameni s-au înghesuit la târgurile de Crăciun din București. Până când vor fi concerte în Piața Constituției

Your browser doesn't support HTML5 video.

De Ziua Națională a fost forfotă și la târgurile de Crăciun. La Brașov, sute de oameni s-au îngresuit la cel mai mare târg de până acum, să vadă cele peste 200.000 de beculețe din bradul din Piața Sfatului și să guste din bucatele tradiționale.

Și în Capitală, oamenii au luat cu asalt târgurile și s-au distrat pe ritmuri tradiționale, alături de un vin fiert.

O mare de oameni a umplut până la refuz Piața Sfatului din Brașov, decorată ca-n povești. Piesa „de rezistență” este bradul natural, unde mulți turiști și-au făcut fotografii „selfie”.

Femeie: „Îmi place bradul foarte mult. Este aglomerat, dar e prima oară când vin la Brașov și îmi place foarte mult.”

Târgul de Crăciun din acest an este cel mai mare de până acum. Atmosfera de sărbătoare a învăluit orașul. Un milion de beculețe luminează acum Brașovul. Dintre acestea, 200.000 au fost montate în bradul de Crăciun din Piața Sfatului, care are 57 de ani și o înălțime de peste 20 de metri.

Cele 60 de căsuțe din târg au fost luate cu asalt de vizitatorii pofticioși. Nimeni nu a plecat cu mână goală, iar veselia și voia bună au fost puse „la pachet”, împreună cu vinul fiert.

Bărbat: „Privim bradul, ne adunăm cu prietenii, bem un pahar cu vin.”

Nici ornamentele sau decorațiunile de Crăciun făcute manual nu au lipsit de pe listele de cumpărături.

Anca Dragomirescu, vânzător: „Acestea sunt produse pe care noi le numim împachetări, pentru că sunt făcute în mână, sunt împachetate în patru colțuri și se pot folosi în diverse moduri.”

Târgul se va încheia pe 3 ianuarie, așa că, timp de o lună, iubitorii sezonului rece sunt bineveniți.

Iar în Capitală, chiar dacă a fost o zi mohorâtă, mulți dintre cei care au rămas în oraș de Ziua Națională au plecat la târgurile de Crăciun.

Pe la căsuțele cu mâncare, bucătarii abia se vedeau prin fumul de la grătar sau aburii de la ceaunele pline.

Comerciant: „Undeva la 50 de kilograme de pomana porcului, 50 de pastramă de oaie, 150 de porții de iahnie de fasole cu ciolan. Suntem pregătiți.”

Client: „-Pastramă de oaie.” Reporter: „-Asta v-a făcut cu ochiul dintre toate preparatele?” Client: „-Arată bine și am zis să încercăm.”

Pastrama are, însă, și secretele ei...

Bucătar: „-Să stea câteva zile, șase zile, șapte zile la baiț, cu toate condimentele necesare.” Reporter: „-Deci pastrama asta, de o săptămână aveți grijă de ea.” Bucătar: „-Da.”

Iar bradul frumos împodobit și căsuța lui Moș Crăciun au fost în centrul atenției.

În plus, pe scena din Piața Constituției, au răsunat muzica și colindele tradiționale, în acordurile Orchestrei Naționale „Valahia”.

Concertele continuă în fiecare seară până duminică. Dar este deja pregătit un program special și pentru... Moș Nicolae.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult