Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de enoriași au înfruntat frigul ca să ajungă la moaștele Sfântului Nicolae, în Capitală

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aglomerație la moaștele Sfântului Nicolae, luni, la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou, din Capitală.

Aici se află o parte din rămășițele sfinte ale celui numit ocrotitorul copiilor și sărbătorit luni în întreaga Românie. Peste 500 de oameni așteaptă, pe o vreme rece, să ajungă la raclă și să spună o rugăciune.

Un șir format din enoriași așteaptă unii în spatele altora cu flori în mâini ca să ajungă la racla cu sfintele moaște. Vorbim despre mâna Sântului Nicolae, care a fost scoasă din biserica încă de duminică.

Sunt oameni de toate vârstele, cei mai mulți poartă măștile de protecție. Eexistă însă și credincioși care nu poartă mască. Au venit și mulți copii, asta pentru că Sfântul Nicolae este ocrotirorul copiilor, iar preoții de aici le-au pregătit și câte un cadou micuților. Jandamii au transmis că nu au existat incidente, oamenii se străduiesc să respecte masurile de siguranță și distanțare socială, vorbim de o coada de peste 500 de peroane.

Credincioșii sunt răbdători deși înaintează destul de greu și afară e frig. Mulți spun că deja venirea la moaștele Sfântului Nicolae a devenit o tradiție. În România avem peste 800.000 de oameni care poartă numele Sfântului Nicolae.

Citește și
mos nicolae
Moș Nicolae a lăsat daruri în ghetuțele tuturor copiilor. Ce daruri au primit cei mai cuminți

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult