Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premierul Florin Cîțu l-a revocat pe șeful Finanțelor, Alexandru Nazare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Motivul invocat ar fi "problemele de comunicare" și nu "performanța" efectivă a ministrului. Florin Cîțu a explicat că „miza revocării este o guvernare bună și atragerea de fonduri europene”.

Anunțul ar fi fost făcut de către premierul Florin Cîțu la începutul ședinței de Guvern de astăzi, după cum au precizat surse politice pentru ȘtirileProTV.

Ulterior, Cîțu a explicat situația în cadrul unei conferințe de presă la Guvern.

Întrebat de corespondentul Știrile ProTV dacă ministrul Nazare a precizat de ce preferă să fie revocat și nu să își dea demisia, premierul Florin Cîțu, de astăzi și șef interimar la Finanțe, a declarat că Nazare ar trebui să explice: „Poate o să aibă o conferință de presă după un an de zile”.

”M-a informat că nu dorește să-și dea demisia și preferă să fie revocat. Astazi, după încă o discuție am transmis președintelui cererea de revocare a ministrului Nazare. Am primit si propunerea ca ministrul interimar să fiu eu”, a declarat Florin Cîțu.

Interimatul va fi asigurat de Florin Cîțu. Printre motivele demiterii se numără evaluarea efectuată la șase luni.

„Nu există alte discuții, fac analiză pe toate ministerele. Avem proiecte întârziate la Ministerul Finanțelor, proiecte importante pentru atragerea de fonduri europene și pentru reducerea evaziunii fiscale”, a declarat Cîțu.

Premierul a trimis la Palatul Cotroceni cererea de revocare a lui Nazare din echipa guvernamentală, după ce a avut loc o discuție între cei doi, discuție în care premierul i-ar fi comunicat șefului de la Finanțe că "și-a făcut treaba bine" dar că intenționează să îl schimbe, conform acelorași surse citate.

De asemenea, Administrația Prezidențială a confirmat joi că cererea de revocare a ajuns la Cotroceni.

Printre posibilii înlocuitori la șefia Finanțelor se numără deputatul Dan Vîlceanu, considerat un apropiat al premierului Cîțu. Există și varianta ca, în lipsa unui înlocuitor imediat, portofoliul să fie preluat, interimar, chiar de către premier.

Florin Cîțu, actualul premier al României, a ocupat în perioada decembrie 2019 - decembrie 2020 funcția de ministru al Finanțelor după care a preluat șefia actualui Guvern.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult