Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Percheziţii DNA la două spitale din Bucureşti într-un dosar de corupţie. Mai mulți funcționari publici ar fi luat mită

Your browser doesn't support HTML5 video.

Procurorii DNA percheziționează în acest moment sediul Administrației Spitalelor din București, dar și spitalele ”Colțea” și ”Sfântul Luca”, unde au suspiciunea că s-au săvârșit acte de corupție în derularea unor contracte de achiziții publice.

Potrivit unui comunicat al DNA, este vorba despre un dosar de corupţie care are legătură cu implementarea de servicii IT la spitale din Bucureşti.

Procurorii au indicii că în timp ce s-au derulat aceste contracte, anumiți funcționari publici ar fi luat mită. Indiciile lor au fost prezentate în fața unui judecător, care a aprobat mandatul de percheziție.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT. În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București. În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Așadar, se desfășoară trei percheziții, inclusiv la sediul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, care conduce aceste spitale din Capitală. Vorbim despre o instituție care a mai fost vizată de dosare ale procurorilor DNA.

Citește și
Câți întreprinzători din HORECA au fost de acord să-și vaccineze angajații la serviciu
Andrei Baciu, urmărit penal de DNA în dosarul privind achiziţia de vaccinuri în pandemie. A demisionat de la conducerea CNAS

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București manageriază 19 spitale din Capitală și are un buget de 2,7 miliarde de lei pentru anul în curs, conform informațiilor oficiale. 

Am încercat să obținem un punct de vedere de la spitalul Colțea și ni s-a transmis că întreaga direcțiune este într-o ședință.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult