Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse guvernamentale: Vaccinarea anti-COVID începe pe 27 decembrie. Cum se vor putea programa doritorii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Campania de vaccinare va începe în România în data de 27 decembrie cu personalul medical din cele zele spitale aflate în „prima linie” de combatere a Covid-19, au declarat surse guvernamentale.

Din primele informații, a doua etapă de vaccinare va avea loc cel mai probabil în luna februarie.

În ceea ce privește rata de acceptare a vaccinării, 95% din personalul medical din spitalele Covid-19 doresc vaccinarea. În spitalele non-Covid, procentul este mai mic, de doar 70% în rândul medicilor și 50% în rândul asistenților.

Centrul național de depozitare a dozelor de vaccin va fi la Spitalul Cantacuzino, care are o capacitate de 1,5 milioane de doze. De asemenea, se vor face și șase centre regionale de vaccinare, care vor avea o capacitate de 150.000 de doze. Din centrele regionale, dozele de vaccin vor pleca spre centrele județene.

Persoanele vaccinate vor fi înscrise într-un registru electronic național al vaccinurilor, care va fi gestionat de INSP, și vor primi o adeverință care să ateste că au fost vaccinați împotriva Covid-19.

Citește și
Nelu Tătaru, după ieșirea de la urne: Am votat pentru o Românie normală
Nelu Tătaru: Vom primi eşalonat doze de vaccin împotriva Covid-19, în fiecare lună

După prima vaccinare, va fi nevoie și de o doză de rapel. Persoanele vaccinate vor fi anunțate în ceea ce privește programarea pentru rapel cu 24 de ore înainte, prin intermediul unei aplicații sau prin SMS. Din informațiile disponibile până în acest moment, se pare că nu va fi nevoie de vaccinare sezonieră împotriva Sars-CoV-2.

Cum se pot programa cei care doresc să primească vaccinul anti-Covid  

Persoanele care doresc să fie vaccinate împotriva Covid-19 în a doua etapă vor putea face acest lucru prin telefon, mail, sau prin intermediul medicului de familie.

Persoanele care au un istoric de alergii severe sunt îndemnate să discute cu un medic înainte de vaccinare.

De asemenea, persoanele vaccinate nu vor fi scutite de la obligativitatea purtării măștii în spații publice.

Guvernul României estimează că se va acoperi cantitatea necesară de doze de vaccin pentru 60-70% din populație.

De asemenea, a fost lansat un site oficial, în care cei interesați pot citi mai multe informații referitoare la campania de vaccinare: vaccinare-covid.gov.ro 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult