Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surori de 10 și 14 ani, violate repetat de un bărbat de 56 de ani care s-a oferit să le ajute la teme

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat de 56 de ani este acuzat că a violat de mai multe ori două fetițe, surori, de 10 și 14 ani, în județul Mureș.

Individul le-a câștigat încrederea sub pretextul că vrea să le ajute la teme și le dădea meditații. El a fost prins în flagrant. Ancheta ar putea scoate la iveală și alte victime, spun polițiștii.

Coșmarul celor două surori a început cu cel puțin un an în urmă, spun anchetatorii. Individul deține un magazin sătesc lângă orașul Reghin. Acolo le-a ademenit pe copile și le-a promis că le ajută la teme. În spatele magazinului, a improvizat într-o magazie un loc unde să țină meditațiile, dar de fapt acolo se petreceau ororile.

Mama fetelor: "Ajuta și pe fete și pe băieți. Nu ne-a dat nimic de bănuit. Au zis: 'Mami, dacă nu ne culcăm cu el, nu ne mai ajută la teme'". Anchetatorii au organizat un flagrant, pentru a avea dovezi împotriva individului de 56 de ani. L-au prins când o abuza pe copila de 10 ani.

Lucia Borda, prim procuror și purtător de cuvânt parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin: "Această persoană, bărbat în vârstă de 56 de ani, a întreținut raporturi sexuale cu două victime minore, profitând de autoritatea pe care această persoană o avea față de victime și profitând de situația materială și de mediul din care proveneau cele două victime minore".

Citește și
constantin covaliu
Român din Regatul Unit, condamnat la închisoare pe viață pentru viol

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru viol și agresiune sexuală în formă continuată. Specialiștii spun că în acest caz vorbim despre "grooming" - un fenomen îngrijorător prin care copiii sunt ademeniți de adulti pentru scopuri sexuale.

Lenke Iuhos, psiholog: "Sunt acele persoane care efectiv prin dorința de a capta un copil au niște comportamente definitorii prin care ei accesează efectiv drumul spre copil. Simt nevoia copilului".

Cele două fetițe au intrat într-un program de consiliere psihologică, însă nu este exclus ca pe parcursul anchetei să fie descoperite și alte victime, spun procurorii.

Atentie, 119 este numărul unic de telefon la care puteti raporta cazurile de abuz împotriva copiilor.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult