Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Suma imensă de bani pe care migranții o plăteau unei grupări de traficanți români pentru a trece ilegal în Ungaria

Your browser doesn't support HTML5 video.

Împinși peste granițe de război și sărăcie, migranții au devenit o sursă importantă de câștig pentru traficanții români.

O rețea din Sibiu ar fi câștigat, doar anul acesta, sute de mii de euro pentru a-i transporta clandestin pe acești oameni disperați spre vestul Europei. Polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT au reușit, în cele din urmă, să-i rețină pe membrii grupării.

Fiecare migrant plătea între 2000 și 4000 de euro, ca să tranziteze ilegal România, către Ungaria. Anchetatorii spun că traficanții au luat bani de la circa 100 de persoane.

Migranții erau preluați de la frontieră româno-bulgară sau racolați din centrele pentru solicitanții de azil. Călăuzele ii cazau pentru câteva zile într-o cabană din comuna Cristian, județul Sibiu.

Îi duceau apoi, pe drumuri lăturalnice, într-o parcare de TIR-uri de pe autostrada A1. Acolo, îi îmbarcau, fără știrea șoferilor, în remorcile autocamioanelor care mergeau spre vest. Unii au fost trecuți granița pe jos, apoi preluați în mașini în Ungaria și duși până la destinație. Cercetările continuă în acest dosar.

Citește și
migranti Canalul Mânecii
Cel puţin 30 de migranţi s-au înecat încercând să traverseze Canalul Mânecii

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult