Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sudul țării a fiert la temperaturi extreme. Urmează alte patru zile de caniculă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sudul țării, vizat duminică de cod portocaliu, a fiert la temperaturi caniculare. Mai mult de 40 de grade s-au înregistrat la umbră în orașe de aici. Căldura extremă nu ne părăsește nici săptămâna viitoare.

După-amiază, meteorologii au anunțat vijelii. O rafală puternică a smuls acoperișul de pe un bloc din Ocna Mureș, județul Alba, și l-a aruncat în parcare. 10 mașini au fost avariate. O femeie de 85 de ani a ajuns inconștientă la spitalul din Urziceni după ce a leșinat din cauza căldurii în pădurea Sinești, în Ialomița. Polițiștii spun că i-au găsit mașina pe avarii la marginea pădurii, cheile în contact și telefonul mobil înăuntru, așa că au pornit în căutarea ei. După aproape o oră au descoperit-o leșinată în pădure și a fost transportată cu ambulanța la spital. În orașele din sudul țării aerul a fost aproape irespirabil. În Craiova termometrul a arătat 40 de grade Celsius. În Brăila, la prânz, era afară doar cine a simțit că ia foc în apartament.

Bărbat: „Mă feresc stând pe malul Dunării și făcând dușuri.” Reporter: „În casă cum este?” Bărbat: „32 de grade.” Reporter: „Aer condiționat, apă rece, bere rece?” Bărbat: „Înghețată da, aer nu am.” Femeie: „În casă este mai cald, dar punem și ventilatorul, dăm drumul la toate geamurile, se face curent și atunci suportăm mai ușor.” Pădurea din Piatra Arsă arde pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați. Pompierii din Bușteni n-au stabilit deocamdată cauza incendiului, însă e posibil ca focul să se fi aprins din cauza temperaturilor ridicate. Iar la Arad, pompierii au intervenit să stingă un incendiu izbucnit la groapa de gunoi a orașului.  Pentru următoarele 4 zile meteorologii mențin avertizările de caniculă în mare parte din țară.

 

REPORTERI: EDI MARIUTA, DAN CUCU, DANIEL MOLDOVAN, ADI CRACIUNOIU, GINA OBREJAN, MARILENA IORDACHE

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult