Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Studenții au început căutarea unui job pentru vară. Care sunt cele mai căutate domenii

Your browser doesn't support HTML5 video.

A început goana după locurile de muncă pentru pentru perioada verii. Tinerii vor să câștige bani, dar și experiență în diverse companii. La un târg de cariere din Mureș, studenții au vânat domeniile în care vor să profeseze în viitor.

Domeniul IT și ingineria sunt cele mai căutate de studenți, mai ales că angajatorii oferă un avantaj celor care știu mai multe limbi străine.

Studentă: „Aș căuta job part-time momentan pe vară și în rest în domenul în care voi profesa când termin facultatea. Sunt la iginerie medicală, am găsit destul de multe opțiuni.”

Cât este un „salariu decent” pentru predarea limbilor străine

La fel ca ea, sunt aproape toți tinerii care s-au oprit să discute cu angajatorii la târgul de cariere din Târgu Mureș.

Student: „Am zis să vin să văd, să vorbesc, am găsit ceva interesant, dacă nu găsesc strict în domeniu, orice practică, orice internship e bine-venit.”

Și angajatorii au oferte interesante: pe lângă experiență, unii oferă certificare și specializare în domeniul căutat.

Reprezentant angajator: „Căutăm să găsim tineri deschiși cu oportunități pentru a preda engleza, germana, noi suntem prezenți în peste 100 de țări. Un salariu decent ar porni de la 5-6.000 de lei.”

Ce alte beneficii pot avea studenții

Iulia, reprezentant firmă: „Ne ocupăm noi de zona de formare profesională a viitorilor angajați. Timp de muncă flexibil, am trecut și în zona de posibilitate de muncă în sistem hibrid sau chiar muncă de acasă.”

Oferte din partea angajatorilor sunt și din alte orașe mari ale țării.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult