Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stema României, acoperită cu steagul Ţinutului Secuiesc la Budapesta

Your browser doesn't support HTML5 video.

Placa cu stema de pe sediul Ambasadei României din Budapesta a fost acoperită cu un steag al Ţinutului Secuiesc în noaptea de vineri spre sâmbătă, afirmă un deputat.

Potrivit deputatului PMP Marius Paşcan, gestul a fost făcut în noaptea de 12 spre 13 ianuarie de membrii ai grupării extremiste "Mişcarea celor 64 de comitate", ca replică la declaraţiile premierului Mihai Tudose.

"Dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”, a declarat premierul României miercurea trecută, în contextul declaraţiei partidelor maghiare privind autonomia.

Declaraţiile sale au stârnit replici dure atât în rândul politicienilor maghiari din România, cât şi a celor din ţara vecină. Ambasadorul României la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca, a fost convocat vineri de Ministerul de Externe din Ungaria.

Citește și
Mihai Tudose
Ministrul de externe ungar: Remarcile premierului român sunt "complet inacceptabile"

Activiştii mişcării "64 de comitate" au rcurs acum la un gest simbolic. În 2015, doi membri ai aceleiaşi mişcări ar fi plănuit un atac cu bombă artizanală la parada de Ziua Naţională de la Târgu Secuiesc.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult