Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stația de metrou Tudor Arghezi va fi inaugurată miercuri. Cum vor circula garniturile de metrou

Stația de metrou Tudor Arghezi de pe Șoseaua Berceni va deveni operațională de miercuri, 15 noiembrie. Circulația trenurilor de metrou se va face pentru început într-un sistem de tip pendulă, între Tudor Arghezi și Berceni.

„Conform graficului aprobat de Metrorex, circulația trenurilor de metrou se va face într-un sistem de tip pendulă, între stațiile Tudor Arghezi și Berceni, urmând ca, ulterior, după finalizarea lucrărilor la sistemul de automatizare, preluarea fluxului de călători să se facă „în lung”, de la stația Tudor Arghezi până la stația Pipera. Intervalul de circulație a trenurilor între stațiile Berceni și Tudor Arghezi va fi, într-o primă fază, de 8 minute, pentru ca apoi, acest interval să fie redus la 4 minute.

Noua stație de metrou va fi deschisă începând de miercuri, de la ora 11:30.

Odată cu darea în folosință a acestui obiectiv de investiții, va fi deschisă publicului și parcarea de tip park&ride, cu o capacitate de peste 350 de locuri, ce deservește noua stație de metrou”, a precizat Primăria Sectorului 4 într-un comunicat de presă.

Construită pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, staţia de metrou Tudor Arghezi a costat 50 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

Citește și
politie ierusalim
Atac în apropierea unei stații de metrou din Ierusalim. Un polițist a fost înjunghiat

Construită pe structură metalică, parcarea este dotată cu panouri fotovoltaice, care să asigure energia electrică necesară iluminatului propriu precum şi funcţionării instalaţiilor de automatizare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult