Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Starea de alertă, prelungită în România.Ce restricții rămân în continuare în vigoare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Starea de alertă expiră joi în România, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus menținerea acestei măsuri, cu păstrarea restricțiilor în vigoare, pentru încă 30 de zile.

Responsabilii vor și ca focarele de COVID-19 să fie incluse în calcularea ratei de infectare din fiecare localitate. Documentul a trecut de ședința de Guvern și urmează să apară în Monitorul Oficial.

Propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a trecut de şedinţa de Guvern şi va apărea în Monitorul Oficial până vineri seară, când expiră vechea măsura.

Suntem în stare de alertă din 15 mai, anul trecut. Acest lucru înseamnă că vom purta în continuare masca în spaţiile publice în interior. Nu avem voie să organizăm evenimente mari, evenimente în interior sau în exterior.

De asemenea, competiţiile sportive se vor desfăşura în continuare fără spectatori.

Citește și
politie
Alertă de radiaţii la o societate de reciclare aflată la ieşirea din Buzău. Traficul în zonă a fost restricţionat

Comitetul a propus şi menţinerea măsurii prin care nu avem voie să circulăm pe timpul nopţii, între 23 şi 5 dimineaţa, decât dacă avem o adeverinţă de la angajator sau o declaraţie pe proprie răspundere prin care să justificăm motivul acestei deplasări. De asemenea, nu avem voie în grupuri mai mari de 6 persoane pe stradă.

Comitetul a propus introducerea focarelor în raportările zilnice privind incidența din fiecare localitate. În ultimele 24 de ore a fost depăşit pragul de 3.000 de noi infectări, iar 955 de pacienţi sunt la Terapie Intensivă. 79 şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult