Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spune că l-au torturat și i-au tăiat degetul. Câți bani avea omul de afaceri din Cluj în portofelul virtual cu criptomonede

Your browser doesn't support HTML5 video.

Poliția din Cluj este în alertă, după ce un om de afaceri a fost găsit în trafic cu un deget tăiat. Acesta susține că a fost torturat de trei agresori ca să le dea cheia de la portofelul virtual cu criptomonede.  

Bărbatul spune că a scăpat după ce le-a dat parola. În timp ce fugea de atacatori, a provocat un accident de circulație.

Bărbatul care spune că a fost torturat ca să dea cheia portofelului său virtual în care are criptomonede este proprietarul unui restaurant cunoscut din Cluj-Napoca.

Polițiștii au aflat de atac după ce acesta a provocat un accident rutier: a lovit un semn de circulație și s-a oprit cu mașina într-un grilaj metalic.

În acel moment avea o alcoolemie de 0,76 în aerul expirat, dar agenții au observat că avea mâna stângă plină de sânge și vârful degetului arătător retezat.

Citește și
Christine Lagarde
„M-a ignorat complet.” Christine Lagarde dezvăluie că fiul ei şi-a pierdut banii investiţi în criptomonede

Andreea Vișan, Poliția Cluj: „A relatat o agresiune la care ar fi fost supusă într-o hală aflată în proximitatea municipiului Cluj-Napoca, faptă pe care nu a sesizat-o printr-un apel de urgență”.

Bărbatul în vârstă de 42 de ani le-a mai spus polițiștilor că a avut accidentul în timp ce fugea de agresori - trei la număr, după declarațiile lui. Aceștia l-ar fi sechestrat, stropit cu benzină, obligat să consume alcool și - într-un final - l-ar fi mutilat.

Polițiștii au verificat imaginile de la mai multe camere de supraveghere ca să vadă dacă povestea se confirmă. De asemenea, au ridicat mai multe amprente de pe mașina victimei și au chemat la audieri mai multi apropiați. Deocamdată nu există un cerc de suspecți.

Andreea Vișan, Poliția Cluj: „Organele de cercetare penală au extins verificările cu privire la agresiunea semnalată, au identificat locația respectivă, au adunat probe și mijloace de probă pentru a se corobora datele din teren cu cele relatate de victimă, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor”.

”Din păcate vom mai întâlni multe astfel de situații”

Omul de afaceri din Cluj-Napoca ar fi avut în portofelul virtual criptomonede în valoare de 200.000 de dolari. În fața polițiștilor, el a susținut că agresorii i-ar fi luat telefoanele și laptopul pe care le folosea să facă tranzacții.

Anchetatorii au declarat că victima le-a dat agresorilor cheia de portofelul lui virtual.

Ștefan Biji, specialist criptomonede: „O cheie este o parolă. O poartă de acces spre o platformă unde îmi stochez eu banii și pot face tranzacționări. În momentul în care eu mă loghez pe acea platformă cu un username și parolă am acces la tot ceea ce pot face cu banii mei, exact ca și cum ți-ar lua bijuteriile din casă. Ai o șansă în a-ți recupera banii dacă ai noroc. În marea majoritate a cazurilor nu se întâmplă asta”.

Bogdan Blaj, avocat specializat în tranzacții cu criptomonede: „Sunt multe situații prin care prin amenințări ajung diverse persoane în posesia cheiței. Dar în România nu sunt atât de frecvente aceste cazuri. Deocamdată este la început acest fenomen, dar din păcate vom mai întâlni multe astfel de situații”.

Omul de afaceri găsit de poliție cu degetul retezat nu a răspuns la telefon pentru a își exprima un punct de vedere referitor la cele întâmplate. Nu l-am găsit nici la restaurantul îl deține în Cluj-Napoca.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult