Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spitalul de stat din România în care pacienții își pot alege singuri meniul începând de săptămâna aceasta

Pacienţii internaţi la Spitalului Municipal din Oradea își pot alege singuri meniul, în funcţie de afecţiunile de care suferă, începând din această săptămână. 

Mâncarea este livrată de o firmă de catering din Oradea, Sunt disponibile meniuri inclusiv pentru vegetarieni sau pentru pacienții cu intoleranță la gluten, scrie eBihoreanul.

"Azi a pornit proiectul "Meniu la alegere pentru pacienţi". Începând de astăzi pacienţii vor putea să comande meniul de la prânz şi cină pentru a doua zi. Mâine vor primi ceea ce au comandat azi. Pentru a asigura succesul implementării proiectului «Meniu la alegere pentru pacienţi» este nevoie de foarte multă comunicare cu pacientul dar şi multă înţelegere", a anunţat managerul spitalului, Laurenţiu Chiană.

Potrivit eBihoreanul, mâncarea este diversificată şi adaptată nevoilor şi patologiilor persoanelor internate, inclusiv copiilor, în funcție de vârstă, dar și însoțitorilor.

Spre exemplu, cei care nu mănâncă carne din diverse motive pot opta pentru Regimul lactic (lacto-fainos-vegetarian ori lacto-ovo-vegetarian) ori regimul vegetarian (cu respectarea practicilor religioase).

Citește și
Site-ul Primăriei Oradea, atacat de hackeri. Ce se întâmplă cu informațiile din baza de date
Site-ul Primăriei Oradea, atacat de hackeri. Ce se întâmplă cu informațiile din baza de date

De asemenea, spitalul pune la dispoziţie şi meniu pentru persoanele intolerante la gluten (Regim fără gluten - Celiachie), dar şi meniuri adaptate regimului hipoalergenic (pentru cei care suferă de alergii) sau hipocaloric (sărac în calorii).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult