Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spectacol în aer. Aparatele de zbor Boeing F18 Hornet, pilotate de militarii canadieni, au efectuat antrenamente la Smârdan

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aparatele de zbor Boeing F18 Hornet, pilotate de militarii canadieni, au făcut spectacol în județul Galați.

Militarii români împreună cu forțele aliate simulează operațiuni de apărare pentru situația ipotetică în care flancul estic al NATO ar fi atacat.

Militari din Franța, Portugalia, Polonia, Statele Unite ale Americii și România se antrenează zilele acestea la Smârdan. Exercițiul Justice Eagle, găzduit anual de țara noastră, implică de această dată 700 de militari, și peste 80 de mașini de luptă. În cadrul aplicaţiei, este folosită exclusiv muniție de manevră.

Operațiunile sunt coordonate de Comandamentul Brigăzii Multinaționale sud-est din Craiova și Batalionul 20 Infanterie Dolj.

Lt. col. Constantin Paraschivu, comandantul Batalionului 20 Infanterie Dolj: „Exercițiul este organizat astfel încât să asigure instruirea subunităților pentru executarea unei operații de apărare." Statele participante și-au prezentat și o parte din tehnica militară. Senzație au făcut dronele portughezilor.

Citește și
nato romania
România își întărește nivelul de securitate. Trupele NATO vor executa antrenamente în comun cu militarii români

Lt. Benjamin, Franța: „Ne antrenăm alături de aliați aici, la Smârdan. Aplicația face parte din pregătirile pentru strategia de apărare a NATO în flancul estic al Europei."

Cpt. David Regan, comandant de companie US Army: "Cred că este un exercițiu grozav. Provocarea de a te integra și interoperabilitatea fac din acest exercițiu o experiență pe care ne-o dorim.”

Exerciţiile, care au început în 12 septembrie, se încheie vineri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult