Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.

 Pintea a fost trimisă în judecată în aprilie 2020 de DNA, acuzată fiind că, în calitate de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, ar fi primit 10.000 de euro și 120.000 lei mită, ca procent dintr-un contract de achiziții publice.

"În baza art. 396 alin. (2) C.proc.pen., cu reţinerea art. 36 alin. (1) C.pen., condamnă inculpata PINTEA SORINA, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în regim privativ de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 289 alin. (1) C.pen., cu reţinerea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi cu aplicarea art. 35 alin. (1) C.pen. În temeiul art. 67 alin. (2) C.pen. interzice inculpatei, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autorită?ile publice sau în orice alte func?ii publice, de a ocupa o func?ie care implică exercițiul autorită?ii de stat şi de a exercita funcţia de manager în cadrul unui spital public, prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi g) C.pen., pe o durată de 3 ani, care se execută în condiţiile art. 68 alin. (1) lit. c) C.pen", a decis Tribunalul Cluj.

Magistrații au mai dispus luarea măsurii de siguranţă a confiscării speciale a sumei de 10.000 de euro, valoarea mitei pentru care este acuzată, și menținerea sechestrului asigurat asupra mai multor bunuri deținute de fosta ministră.

Avocații Sorinei Pintea au la dispoziție 10 zile pentru a depune apel împotriva deciziei Tribunalului Cluj. 

Citește și
Acuzată de corupție, Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la conducerea Spitalului Judeţean din Baia Mare
Sorina Pintea scapă de controlul judiciar. Decizia Tribunalului București

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult