Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șoferul băut și drogat care l-a ucis în accident pe primarul din Grădinari, dat în urmărire internaţională. Filmul tragediei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un individ care a provocat un accident mortal de Crăciun pe un drum din județul Olt a reuşit să fugă din ţară pentru că analizele care dovedeau că a fost băut şi drogat nu au fost gata la timp, din cauza zilelor libere.

Bărbatul a intrat cu maşina într-o ambulanţă privată, în care erau cinci pacienţi care mergeau la dializă. Unul dintre ei, primarul unei comune, a murit. Iar ceilalţi au suferit răni serioase. Suspectul este dat acum în urmărire internaţională.

Ambulanţa privată în care erau cele 5 persoane care mergeau la dializă se îndrepta spre spitalul din Slatina, în ziua de Crăciun. Bărbatul de 32 de ani, căutat acum de autorităţi, a intrat pe contrasens şi a izbit puternic salvarea. Primarul comunei Grădinari, din Olt, a murit la scurt timp după ce a fost dus la spital. Alte 4 persoane au fost rănite. Testarea făcută la faţa locului a indicat că şoferul avea o alcoolemie de 0,72. Şi testul pentru droguri ieşise pozitiv, aşa că a fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sânge. În lipsa rezultatelor concrete, nu a putut fi reţinut. Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt: „În acest caz, prin probe și indicii temeinice ne referim la rezultatul necropsiei care stabilește legătura de cauzalitate între deces și leziunile produse în urma evenimentului rutier, rezultatul probelor biologice, nu rezultatul probelor aparatelor etilotest sau drugtest întrucât acestea nu reprezintă probe în cadrul dosarului penal." Rezultatele au sosit abia două zile mai târziu, în 27 decembrie, din cauza liberelor de sărbători. În aceeaşi zi, neavând nicio restricţie, individul a ieşit din ţară pe la Nădlac. Amalia Ionela Cojocaru, prim procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina: „În aceeași dată, în 27.12.2023, s-a dispus în continuare efectuarea urmăririi penale față de autorul accidentului rutier și s-a dispus citarea și căutarea acestuia pentru a i se aduce la cunoștință această calitate și a fi audiat. S-au făcut mai multe verificări, nu a fost găsit.” Aşa că două zile mai târziu, pe numele lui a fost emis un mandat de arestare în lipsă, iar după alte două zile, în 31 decembrie, adică la 6 zile de la accident, a fost emis şi mandatul european. Cei răniţi în accident şi rudele primarului decedat spun că din cauza acestor întârzieri, suspectul ar putea scăpa de pedeapsă. Constantin Enache, victimă: „A zis ca ne plătește în bani. El a apărut acolo înăuntru cu vreo 5 polițiști, dacă nu mă înșel, era unul mascat… i-au zis polițiștii să dea urină și a zis “nu, urină nu dau”. Bogdan Ioana, fiul primarului decedat: „l-au ajutat indirect să scape și să fugă din țară.”

Reporter: Cum?

Bogdan Ioana, fiul primarului decedat: „Pentru că nu i-au dat cele 24 de ore care sunt obligatoriu, în al doilea rând, nu i-au dat reținere, restricție de a părăsi țara. Omul a fost liber.” Ion Oprea, prietenul unei victime: „Fuga peste hotare din cauza autorităților, autoritățile i-au permis să fugă, asta-i România.” Tanți Cizmaru, soția primarului decedat: „Ne-a spus că a fugit, n-au prins, șoferul e plecat că a plecat în străinătate, nu știm de el.” Individul este stabilit în Italia și venise de sărbători la rudele din Olt. Pe numele lui este emis acum mandat european de arestare, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală.

Citește și
șofer drogat
Surpriză pentru polițiștii rutieri. Ce au descoperit în mașina unui tânăr pe care l-au prins drogat la volan

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult