Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Singura girafă din România a murit. Gina avea 10 ani și a avut parte de un sfârșit groaznic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gina, singura girafă din România, s-a înecat cu mâncare și nu a mai putut fi salvată. Asta deși cei responsabili au făcut pregătire specială pentru îngrijirea ei. Gina avea zece ani, a fost adusă din Roma si trăia la grădina zoologică din Târgu Mureș.

Pe timpul iernii, Gina, singura girafă din România, împărțea același acoperiș cu cele două femele elefant, Hela și Tania. Îngrijitorii au găsit-o fără suflare și au chemat imediat medicii veterinari. Nu au putut face nimic pentru ea. Girafa s-a sufocat cu mâncare.

Kopacz Andras, director adjunct zoo Târgu Mureș: "Avea zece ani și zece luni, era în mijlocul vieții, dar din păcate a murit asfixiată".

Horatiu Gorea, director gradină zoologică Târgu Mureș: "A venit o echipă de îngrijitori și specilaiști care timp de zece zile, împreună cu îngrijitorii noștri, ne-au ajutat și ne-au învățat cum trebuie să îi îngrijim. Din păcate, astazi, nu mai avem niciun exemplar. Toate au decedat".

În general, girafele trăiesc până la 20 de ani. Gina era răsfățata parcului zoo.

Citește și
girafa
O girafă a evadat în drumul spre grădina zoologică. În ce stare a fost găsită

Vizitatoare: "Era pentru prima oară când mă întâlneam cu o girafă. Mi-a placut foarte mult, suntem în trecere... Am zis să ne mai oprim... Animalele sunt foarte bine îngrijite. Spații, animale frumoase, comparativ cu altele. Am văzut și girafa".

Administratorii poartă negocieri cu alte parcuri zoo din Europa pentru a aduce alte exemplare de girafe la Târgu Mureș.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult