Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sibiu: Incendiu la locomotiva unui tren de transport marfă, încărcat cu material lemnos

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel mai probabil din cauza căldurii, locomotiva unui tren de marfă a luat foc în stația Dumbrăveni, din Sibiu. Garnitura era încărcată cu bușteni și trebuia să ajungă la Sfântu Gheorghe.

Personalul stației a oprit alimentarea cu elergie electrică pentru ca pompierii să poată stinge incendiul. Locomotiva arsă a fost înlocuită, iar traficul feroviar s-a reluat după două ore.

Pompierii spun că flăcările au izbucnit la motorul suprasolicitat al locomotivei. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Pompierii din Sibiu au intervenit sâmbătă după ce a fost semnalat un incendiu la locomotiva unui tren de transport marfă, încărcat cu material lemnos, în localitatea Dumbrăveni. Nu sunt anunţate victime.

UPDATE 14.55:

Citește și
mocanita
Mocănița din Apuseni a fost scoasă din nou din depou. Turist: ”Am fost în Elveția. Nu se poate compara cu ce avem noi aici”
„La ora 14.42 s-a repus sub tensiune linia de contact pe intervalul de stații Mediaș - Dumbrăveni (Firul 2) și pe liniile 3 și 4 din stația Dumbrăveni, circulația trenurilor de călători desfășurându-de în condiții normale de trafic. Vagoanele trenului privat de marfă, a cărui locomotivă a luat foc, sunt staționate pe linia 2, trenul urmând să fie reînscris în circulație, după sosirea unei alte locomotive. Locomotiva arsă a fost decuplată din garnitura de marfă și garată pe o altă linie”, a precizat purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan.   „Pompierii Punctului de Lucru Dumbrăveni intervin în gara Dumbrăveni unde a au fost semnalate degajări de fum la locomotiva unui tren de transport marfă, încărcat cu material lemnos. La faţa locului sunt mobilizate două autospeciale de stingere, o autocisternă, un echipaj SMURD şi SVSU Dumbrăveni”, anunţă, sâmbătă, ISU Sibiu. Sursa citată a precizat că incendiul se manifestă la locomotivă cu flacără şi degajări de fum. ”La acest moment se lucrează pentru localizarea şi lichidarea incendiului astfel încât să nu se extindă la restul vagoanelor. Din fericire nu sunt semnalate victime şi nici alţi pasageri în gară”, a mai transmis sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult