Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sfârșitul pandemiei, tot mai aproape. Ce măsuri iau țările din Uniunea Europeană

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sfârșitul pandemiei pare tot mai aproape, dacă ținem cont că multe țări europene renunță la restricții. Suedia le permite de vineri europenilor să intre în țară, fără un certificat digital de vaccinare sau testare.

Italia și Spania renunță la masca de protecție în aer liber. Cosmin Stan, ne prezintă țările care au eliminat total sau parțial restricțiile anti-Covid. Pe lângă faptul că în Italia nu mai este obligatorie masca de protecție în aer liber, se redeschid cluburile și discotecile, deocamdată doar pentru cei vaccinați, trecuți prin boală sau testați. Fără mască afară se poate sta deja și în Spania, care a eliminat totodată obligativitatea prezentării unui certificat verde pentru a intra în baruri și restaurante.

Și autoritățile din Cehia au eliminat certificatul digital la evenimente sportive sau în hoteluri și restaurante. Rămâne totuși limita privind numărul participanților însă nu pentru mult timp deoarece Guvernul ceh a anunțat că va elimina toate restricțiile din martie.

Alte țări au făcut-o deja. Suedia, de pildă, nu mai cere niciun document medical la intrarea în țară pentru turiștii din Uniunea Europeană. In plus, nu prea mai sunt restricții, masca nu mai e obligatorie nici măcar în spații aglomerate sau mijloace de transport, iar programul restaurantelor a fost prelungit.

Danemarca și Marea Britanie au fost primele țări europene care au eliminat deja aproape toate restricțiile interne, iar viața a revenit la normal. Și autoritățile române au anunțat că analizează eliminarea unor restricții de luna viitoare.

Citește și
Alexandru Rafila
Rafila: În următoarele trei-patru săptămâni vom ajunge la un un număr de cazuri similar cu cel de la mijlocul lunii decembrie

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult