Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sezonul de împerechere al șerpilor a început și sunt extrem de agresivi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Atenţie la şerpi! După o lungă perioadă de hibernare, acum începe sezonul de împerechere, iar reptilele ies la soare şi sunt extrem de agresive.

Specialiştii ne sfătuiesc să avem grijă atunci când alegem locurile pentru picnic, plimbare sau alergare în natură. De obicei şerpii stau ascunşi sub pietre, însă acum sunt imprevizibili.

Specialiştii spun că în perioada de împerechere, şerpii apar în locuri în care nu îşi fac de obicei veacul. Fie că sunt veninoşi sau nu vor invada spaţiile verzi şi chiar şoselele.

Sos Tibor, biolog: "Masculii caută femelele active. Mulţi masculti vor fi ucişi de circulaţie, trec dintr-o parte în alta, este momentul când isteria naţională va exploda. Fiecare animal capturat sau surprins va ataca, va muşca."

În cazul unei muşcături veninoase, apar rapid durerile, iar victimele au nevoie obligatoriu de tratament.

Citește și
sarpe
Un bărbat a fost mușcat de un șarpe veninos în camera de hotel

Sos Tibor, biolog: "Trebuie să ne echipăm corespunzător, bocanci pantaloni, de obicei oamenii sunt muşcaţi de degete pentru că de obicei animalele sunt capturate, dar nu trebuie să interacţionăm cu ele, trebuie să îi lăsăm în pace, dacă l-am întâlnit accidental. Alcoolul nu ajută deloc, fără antidot nu putem face nimic, trebuie să aşteptăm ajutorul specialiştilor."

După sezonul de împerechere, şerpii se retrag şi se ascund, de regulă, sub pietre.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult