Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Semnificația numelui Andrei. Peste 900.000 de români sărbătoresc onomastica pe 30 noiembrie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu peste 900.000 de români care își sărbătoresc onomastica, ziua de joi a fost o una plină la locurile de joacă, în florării, cofetării sau restaurante.  

Bucătarii au ținut cont inclusiv de tradiții și au pus mult usturoi în mâncare. În tradiția populară se spune că alungă spiritele rele.

Pentru Andrei și prietenii lui petrecerea a început devreme.

Andrei: „Cred că în total sunt 13 și ne-am jucat pe la trambuline mai ales”. În schimb, Andreea a venit cu familia să admire Bucureștiul de la înălțime.

R: Ce vă doriți de ziua aceasta?

Andreea: „Pur și simplu să simt momentul. E super să admir priveliștea. Un prânz drăguț”.

R: Ce îi urați?

Citește și
Scandal la o biserică din Târgu Jiu. Oamenii nu l-au lăsat pe noul preot să coboare din mașină și au chemat Poliția
Scandal la o biserică din Târgu Jiu. Oamenii nu l-au lăsat pe noul preot să coboare din mașină și au chemat Poliția

Mamă: „Noroc și fericire, sănătate, să se bucure de cel mic”.

R: Ce îți dorești de ziua ta?

Andreea: „E suficient doar să petrecem timp împreună!”

Sunt aproximativ 960.000 de persoane care poartă numele de Andrei sau Andreea și derivate din acestea și astăzi se bucură de îmbrățisările calde și de cadourile oferite de cei dragi.

Semnificația numelui Andrei

Semnificația numelui Andrei vine din greacă de la „andros", care înseamnă curaj. Pentru vechii greci „andros" era esența puterii și a înțelepciunii. Astăzi, numele Andrei continuă să fie popular și iubit în multe țări.

Ca dovadă, florăriile au vândut de 4-5 ori mai multe buchete de Sfântul Andrei.

Tradiții și superstiții de Sfântul Andrei

De Sfântul Andrei sunt multe tradiții și superstiții. În trecut, oamenii agațau usturoi de tocul ușii sau pe la geamuri, astfel încât să alunge strigoii. În zilele noastre, usturoiul este folosit din belșug în mâncare.

Același usturoi merge perfect cu preparatele din carne de porc.

Adrian Elecfi, proprietar carmanegerie: „De exemplu, cârnații noștri de casă, la 30 de kilograme de carne au o jumătate de kilogram de usturoi. La fel micii, pastramele și gușa. Le dă o aromă deosebită, un gust care place românilor”.

Liviu Zgârciu, istoric: „Usturoiul era cunoscut încă din antichitate în Egiptul antic. În perioada romană usturoiul era folosit ca un medicament”.

Cu Sfântul Andrei începe sezonul sărbătorilor de iarnă care continuă săptămână viitoare cu Sfântul Nicolae.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult