Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Selfie-ul pentru care o tânără și-a riscat viața. Este în stare gravă la spital

Your browser doesn't support HTML5 video.

Selfie-urile fac victime în rândul celor care se aventurează în locuri periculoase, de dragul like-urilor.

O tânără din București, este în stare gravă la spital, după ce s-a aventurat pentru o fotografie, pe marginea unei prăpastii și a căzut în gol. Salvamontiștii susțin că astfel de accidente devin tot mai dese.

Femeia de 31 de ani se afla pe munte împreună cu o prietenă și înainte să coboare de la cota 1.400 a vrut să își facă o fotografie pe marginea unei prăpăstii. Într-un moment de neatenție, s-a prăbușit în gol. Prietena ei a chemat imediat ajutoare.

Salvamontist: „Sunt niște arbuști aici, pe toată porțiunea asta și mai jos sunt niște praguri în stâncă, care probabil au mai atenuat."

Echipele de salvare au reușit să o scoată în viață pe tânără din râpă. Fata are însă răni grave.

Citește și
Tânără decedată din cauza unui selfie - 3
Tânără moartă din cauza unui selfie. Cum a vrut să se fotografieze

Violeta Tănase, medic Spitalul de Urgență Ploiești: „Prezintă multiple traumatisme la nivel cranian, traumatism toracic sever cu multiple fracturi costale. În acest moment se află internată în secția de terapie intensivă."

Salvamontiștii spun că în ultima vreme, astfel de accidente sunt dese în Bucegi. Pentru o poză spectaculoasă, tot mai mulți turiști își pun viața în pericol.

Reporter: „La ce sunteți atentă?” Turistă: „La peisaj, bineînțeles.” Reporter: „Nu e periculos aici?” Turistă: „Nu, nu cred."

Turistă: „E un peisaj foarte frumos, dar e periculos. Ar fi bine dacă ar fi un panou de avertizare pentru a fi mult mai atent."

Andrei Dumitrache, Jandarmerie Montană Sinaia: „Din neatenție, se focalizează probabil pe telefon să iasă cât mai bine, să prindă peisajul cât mai bine și în momentul acela sunt neatenți la zona asta periculoasă, unde se termină practic stânca."

Salvamontiștii avertizează că moda selfie-urilor pe munte, în zone cu risc, poate fi la fel de periculoasă ca aceea a fotografiilor pe tren. Ca să evite accidentele, ei le recomandă turiștilor să nu se aventureze pe marginea prăpastiilor.

Adrian Dascălu, salvamont Prahova: „Teribilismul ar trebui să fie mai moderat. În primul rând să ne așezăm într-un loc safe. Pentru că timp pentru poze există berechet, dar un moment de neatenție să nu ducă la un deznodământ tragic.”

În urma incidentului în care a fost implicată femeia de 31 de ani, autoritățile se gândesc să monteze în zonă panouri de avertizare și o balustradă de protecție.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult