Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sejurul în Constanța, alternativa celui din Mamaia. Cum sunt prețurile la cazare și mâncare

Your browser doesn't support HTML5 video.

În cazul în care nu aveţi deja rezervare pe litoral şi vreţi să mergeţi acum în concediu la mare - în vârf de sezon estival - ar fi bine să ţineţi cont de câteva sfaturi, care vă vor salva bugetul.

De exemplu, renunţaţi la cazarea aproape de plajă şi luaţi, în calcul varianta, unui hotel - în Constanța. În plus, pe plajele din oraş şezlongurile nu sunt atât de scumpe ca în Mamaia. Inclusiv mâncarea este mai ieftină.

Cu 5 kilometri de plajă, oraşul Constanta oferă o variantă mai ieftină de vacanţă decât staţiunea vecină, Mamaia. Un concediu de șase zile, aici, la un hotel de trei stele, costă - în medie - cu 300 de lei mai puţin decât un sejur într-un unitate similară de cazare din Mamaia, şi aveţi inclus şi micul dejun.

Cei 300 de lei înseamnă bani economisiţi sau o noapte în plus de cazare.

Ana Maria Buga, manager complex hotelier: „Avantajul cazării în oraş permite acestora facilităţi la preţuri mult mai accesibile, inclusiv pentru serviciile de masă dar şi distracție"

Citește și
Arkadiusz Szczepanski
Un maistru militar, în timpul liber, a salvat un turist aflat în pericol de înec în dreptul unei plaje din Constanţa

„În Constanța este mult mai liniştit decât în Mamaia, mult mai puţină lume, preţurile mult mai accesibile" spune o turistă.

Cazarea în Constanța vine însă cu unele dezavantaje. Nu veţi coborî direct pe plajă din camera de hotel şi în funcţie de locul unde se află hotelul, puteţi merge câţiva kilometri până veţi simţi nisipul sub picioare.

Plajele cele mai apropiate de oraşul Constanța sunt Tataia, Trei Papuci şi Modern. Aici, un şezlong se închiriază - în medie - cu 25 de lei pe zi - în timp ce în Mamaia tariful se dublează.

"Aici calitatea-preţ e mai bine pentru noi."

"Preţurile sunt un pic cam mari în staţiunile celelalte faţă de aicea" mărturisesc turiștii.

Mădălin, administrator plajă: „Sunt mai accesibile financiar, sunt mai aproape de cazările care de multe ori sunt preferate de turiştii care vin să fie în oraş sau mai aproape, nu în Mamaia Nord."

În Constanța, turiştii fac economii şi la mâncare. Un meniu la un restaurant cu autoservire din oraş începe de la 40 de lei, în timp ce în Mamaia este cu 10 lei mai scump.

 

Reporter: Cum găsiţi preţurile în Constanța pentru un turist?

Turist: „Acceptabile, foarte bune."

Prin comparaţie cu Mamaia, mâncarea este mai ieftină în Constanța şi la terase. O ciorbă - de pildă - costă în oraş 14 lei, în timp ce în staţiunea cluburilor e 18 lei şi 50 de bani. Şniţelul de pui este cu 10 lei mai ieftin. Berea - în schimb - are acelaşi preţ: 10 lei.

Ţineţi cont când alegeţi să vă cazaţi în Constanța - că în weekend, în special - traficul spre Mamaia sau Năvodari este extrem de aglomerat. La fel şi spre staţiunile din sudul litoralului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult