Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dăncilă: Trebuie să avem în vedere impulsionarea relaţiilor bilaterale dintre România și R. Moldova

O ședință comună a Guvernelor din România și Republica Moldova are loc, joi, la Palatul Victoria, fiind prezidată de Viorica Dăncilă.

Relaţiile bilaterale, economice şi comerciale dintre România şi Republica Moldova trebuie impulsionate, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei comune a Guvernelor celor două ţări.

"Îmi face o plăcere deosebită să găzduim astăzi, la Bucureşti, o nouă şedinţă comună a Guvernului României şi Republicii Moldova (...) Consider că această întâlnire este deosebit de importantă, mai ales că se desfăşoară în An Centenar, an în care România sărbătoreşte 100 de ani de la Marea Unire. (...) În acest an deosebit de important, trebuie să avem în vedere impulsionarea relaţiilor bilaterale, economice şi comerciale dintre cele două ţări", a declarat Dăncilă, potrivit Agerpres.

Potrivit şefei Executivului român, la şedinţa comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova vor fi abordate "puncte concrete de impulsionare a cooperării între cele două ţări".

"Sper ca la sfârşitul acestei întâlniri să vorbim despre lucrurile pe care le-am realizat, despre lucrurile pe care le-am decis şi (...) proiectele pe care le avem să fie accelerate şi puse în practică cât mai curând", a mai afirmat Dăncilă.

Citește și
Viorica Dăncilă
Dăncilă va conduce o şedinţă comună a guvernelor României şi Republicii Moldova

Şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova reprezintă o oportunitate pentru impulsionarea agendei bilaterale, în perspectiva viitorului european al Republicii Moldova şi avansarea proiectelor bilaterale de cooperare de relevanţă strategică, menţionează Executivul.

Totodată, reuniunea are loc în contextul pregătirilor pentru asumarea, de către România, a Preşedinţiei Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, fiind un prilej pentru încurajarea eforturilor Republicii Moldova în direcţia avansării parcursului european şi implementării reformelor asumate în baza Acordului de Asociere cu UE.

Delegaţia R. Moldova va sosi la Palatul Victoria la 11:15, fiind apoi programate o întrevedere tête-à-tête a prim-miniştrilor României şi Republicii Moldova, şedinţa în plenul delegaţiilor, ceremonia de semnare a unor documente/acorduri bilaterale şi declaraţii comune de presă ale celor doi prim-miniştri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult