Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Secretul unei bătrâne din Maramureş, poreclită "Maria Olandeza". Ce plante creşte

Your browser doesn't support HTML5 video.

Spectacol floral în curtea unei bătrâne din Maramureş. Femeia, în vârstă de 70 de ani, are în fața casei peste două mii de fire de lalele.

Şi asta deoarece, cu mulţi ani în urmă, a primit în dar nişte bulbi de la copiii ei, stabiliţi în Olanda. Acum turiştii care trec prin zonă, se miră când văd impresionantă colecţie de lalele, şi îşi fac fac poze printre ele.

"Ca pe copiii mei aşa le iubesc şi pe ele. Să vă mai spun un secret, când mă bag între ele să le sap, mi-e drag să ascult muzica populară", spune ea.

Maria Tetișan, sau Maria Olandeză - cum îi spun vecinii - are 70 de ani şi a prins drag de lalele în urmă cu 30 ani, când a mers pentru prima oară în vizită la copii, în Olanda. Atunci a primit în dar bulbi, pe care i-a plantat în faţa casei, din satul Chechiș. Încet, încet şi-a extins cultură, iar acum are peste 2 mii de fire de lalele colorate.

Citește și
olanda
Olanda, vizitată intens în această perioadă pentru câmpurile de lalele

Nu le rupe, dar mai dăruieşte vecinilor bulbi pentru a se bucura şi ei de frumuseţea florilor.

Localnicii, dar şi turiştii care trec prin zona vor să imortalizeze momentul.

"Vin şi filmează şi îi chem în curte, fiindcă-i deschis pentru oricine. Au fost şi de prin Franţa şi Germania şi le-am arătat că şi la noi se poate face ca la Olanda, dar acolo-i mai uşor, te joci cu pământul zici că-i nisip”, spune femeia.

După ce florile se vor scutura, bulbii vor rămâne în pământ, iar primăvara viitoare miile de lalele vor răsări din nou.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult