Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Se stabilește vaccinarea în școli, într-o întâlnire a ministrului Sorin Cîmpeanu cu medicii. Vor fi și echipe mobile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autorităţile pregătesc începerea anului şcolar din toamnă. Vaccinarea angajaţilor din învăţământ, dar şi a elevilor, este una dintre priorităţile Direcţiei de Sănătate Publică din Capitală.

 

Se discută şi despre crearea unor centre de vaccinare în şcoli, iar elevii vulnerabili sau cei care nu se pot imuniza din diferite motive medicale, ar putea face şcoala online.

DSP organizează joi prima întâlnire pe acest subiect, la Liceul Romano-Finlandez.

Discută despre vaccinarea în unităţile de învăţământ din Bucureşti specialişti epidemiologi, ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu, dar şi dascăli.

Mai este o lună până la începerea școlilor, pe 13 septembrie, iar autoritățile privesc cu îngrijorare apariția unui posibil val patru, astfel că încearcă să pregătească din timp lucrurile. Specialiștii strânși aici spuneau că peste două săptămâni am putea avea 2.000 de cazuri, așa că trebuie să ne pregătim. Pentru ca școala să se desfășoare în mod normal, trebuie să se vaccineze atât părinții, cât și profesorii și elevii, a spus Sorin Cîmpeanu.

Citește și
Vaccinare copii
Avertisment ONU: Există riscul unei ''catastrofe absolute'' dacă nu se recuperează întârzierea vaccinării copiilor

Directorul DSP București a spus că în școlile din București vor fi asistente și medici care se vor ocupa de vaccinare, vor fi amenajate centre de vaccinare, iar în unitățile școlare vor fi disponibile și testele rapide antigen.

Nu se știe însă dacă în fiecare unitate de învățământ va fi câte un centru de vaccinare, pentru că ministrul educației spunea că nu există infrastructura necesară, spațiu și nu se pot separa fluxurile, pentru că minorii trebuie însoțiți de un adult când se vaccinează. Vor exista și caravane mobile care să asigure vaccinarea în centrele de învățământ și vor fi și echipe mobile care se vor deplasa atât în București cât și în țară.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că a discutat cu coordonatorul CNCAV Valeriu Gheorghiță demararea unei campanii de vaccinare în școli, poate chiar de acum, din timpul vacanței, pentru a ne pregăti de începerea anului școlar.

Până acum, aproximativ 28.000 de elevi cu vârste cuprinse între 12-15 ani s-au vaccinat cu cel puțin o doză, și ceva mai mulți adolescenți între 16-19 ani, respectiv 140.000.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult