Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Se modifică regulamentul privind parcările din Sectorul 3. Loc de parcare și pentru cei care nu dețin un autovehicul

Consiliul Local al Sectorului 3 a votat un set de modificări esențiale la regulamentul cu privire la parcările de reședință.

Aceste schimbări survin în urma unei dezbateri publice deschise și transparente, la care au participat cetățenii, Primarul Robert Negoiță și aparatul de specialitate, în Sala Gloria.

„Dialogul constructiv și participarea activă a comunității au jucat un rol crucial în elaborarea acestor modificări. Cu ajutorul feedback-ului oferit de public, am reușit să identificăm punctele care necesitau atenție și ajustare, permițând astfel o implementare mai eficientă și justă a sistemului de parcări de reședință”, a transmis Primăria Sectorului 3 București.

Una din cele mai importante modificări prevede eliminarea perioadelor de atribuire. Astfel, autorizațiile vor fi eliberate automat, pe principiul primul venit, primul servit, în funcție de disponibilitatea locurilor din zona solicitată, fără a mai fi nevoie de a aștepta o perioadă de atribuire.

De asemenea, autorizații pentru al doilea loc de parcare vor putea primi, odată cu noul regulament, și persoanele care nu dețin în proprietate un autovehicul, așa cum era prevăzut până acum. Condițiile sunt următoarele:

➡️autovehiculul să fie deținut de către soț/soție, iar bunul a fost dobândit în timpul căsătoriei; ➡️autovehiculul să fie deținut de către părinte/copil; ➡️autovehiculul să fie înregistrat pe firmă, iar angajatorul oferă un document din care să reiasă calitatea de angajat și utilizator al autovehiculului.

Abonamente lunare și anuale pentru parcare în Sectorul 3

O altă prevedere a noului regulament este introducerea abonamentelor lunare și anuale, valabile pe locurile nenominale, de luni până duminică, dar doar în intervalul 8:00-18:00, aceasta fiind una din cele mai importante solicitări la dezbaterea publică.

Astfel, persoanele fizice sau persoanele juridice vor putea achiziționa online, prin intermediul aplicației de plată, abonamente lunare sau anuale, în următoarele condiții:

-Persoanele fizice sau persoanele juridice care au adresa de domiciliu/reședință/sediu social sau punct de lucru pe raza Sectorului 3 vor achita pentru abonamentul lunar 50 lei inclusiv TVA, iar pentru abonamentul anual 500 lei inclusiv TVA;

-Persoanele fizice sau persoanele juridice care nu au adresa de domiciliu/reședință/sediu social sau punct de lucru pe raza Sectorului 3 vor achita pentru abonamentul lunar 100 lei inclusiv TVA, iar pentru abonamentul anual 1000 lei inclusiv TVA;

Totodată, noul regulament prevede posibilitatea de a acorda autorizație oricărui vehicul rutier de maxim 5 m lungime, cu o capacitate mai mică de 3,5 tone, care se deplasează prin propulsie proprie și care servește la transportul de persoane, inclusiv autovehiculele cu două (2) sau trei (3) roți, cu excepția vehiculelor care circulă pe șine, rulotelor, autorulotelor, remorcilor sau semiremorcilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult