Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Se întorceau din străinătate și au fost spulberați de tren aproape de casă, în Brașov. Cinci persoane au ajuns la spital

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vacanța unei familii de români stabiliți în Franța a fost întreruptă violent joi, pe o cale ferată din Brașov. Mașina în care se aflau oamenii a fost izbită de tren și 3 adulți și doi copii au ajuns la spital.

Zona este semaforizată, dar martorii spun că șoferul ar fi ignorat atât culoarea roșie, cât și semnalele acustice, și a forțat trecerea prin fața locomotivei!

La locul accidentului, semafoarele au rămas blocate pe culoarea roșie, iar avertizarea acustică nu s-a oprit până la finalizarea cercetărilor. Mașina în care se aflau patru adulți și doi copii a fost străpunsă de cele două tampoane ale garniturii și împinsă zeci de metri pe calea ferată. Răzvan Cîțu, ISU Brașov: „Șoferul a rămas încarcerat, iar celelalte cinci persoane s-au autoevacuat până am ajuns noi." Anchetatorii spun că toți cei aflați în autoturism au trecut milimetric pe lângă moarte. Cristian Tudor, Serviciul pentru Siguranța Circulației: „Efectiv a intrat de la semafor, a intrat în față în viteză fără să oprească. Au intrat tampoanele în stâlpii mașinii si de aia n-a lovit persoanele din mașină. Daca îi lovea in cap cu tamponul erau victime decedate." Accidentul s-a petrecut la o intersectie foarte aglomerată, unde o stradă din oraș taie calea ferată. Tocmai pentru că traficul e intens, exista semafoare vizibile din toate direcțiile, iar când se apropie trenul, porneste și avertizarea sonoră. Cei din mașină au avut mare noroc pentru că garniturile de tren au o viteză foarte mică. De altfel, acesta este motivul pentru care unii șoferi forțează trecerea convinși că scapă înaintea trenului. În urmă cu doua luni, un șofer și-a pierdut viața, exact acolo. Oamenii care stau în zona spun că ar trebui montata și o barieră. Martor: „Înainte să vină trenul, să se pună barieră să nu mai treacă nimeni, pentru siguranță, pentru ca aici e foarte periculoasă trecerea." Din cele șase persoane aflate în mașină, una a scăpat doar cu sperietură. Celelalte au ajuns la spital, dar numai șoferul are răni grave.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult