Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Școlile din Galați și Arad au intrat în scenariul galben. Elevii vor merge alternativ la ore

Your browser doesn't support HTML5 video.

Toate unitățile de învățământ din municipiul Galați și din trei comune din județ au intrat în scenariul galben, așa că elevii vor merge pe rând la cursuri. Aceeași măsură a fost luată și în cazul școlilor din orașul Arad.

Decizia pentru Galaţi a fost luată după ce incidența cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a depăşit unu la mie, potrivit raportărilor din ultimele 14 zile. Măsura va afecta aproximativ 35.000 de copii din municipiu.

Gabriel Ioan-Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi: „În municipiul Galaţi s-a atins o rată de infectare la 1,29 la mie, ceea ce ne conduce în mod obligatoriu către scenariul galben în toate unităţile de învăţământ din municipiul Galaţi care erau în scenariul verde.”

Între timp, în unităţile de învăţământ apar tot mai multe cazuri de infectare. Unul dintre cele mai mari colegii din oraş se află în scenariul roşu de săptămâna trecută.

Prof. Onuț Atanasiu, inspector general IȘJ Galaţi: „Sunt șase elevi, trei cadre didactice. Două dintre ele sunt la aceeaşi clasă, pentru că e învăţământ de tipul step by step şi sunt învăţătoare. Clasa respectivă merge în online.”

Citește și
murgeni
Părinții unor elevi au reclamat că la școală se face vaccin anti-Covid 19. Ce a urmat

Gabriel Ioan-Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi: „Noi facem un apel în continuare către toţi cetăţenii la responsabilitate, pentru că la Galaţi am înregistrat şi un număr record de cazuri în ATI. Avem 10 persoane care sunt în ATI la momentul de fată. Avem o creştere a numărului de prezentări la spitale.”

Situaţia de la Galaţi este cu atât mai îngrijorătoare cu cât, în perioada următoare, au fost aprobate mai multe evenimente publice. Pe platoul din fata Prefecturii ar urma să aibă loc un miting de protest al pensionarilor la care au fost anunţaţi peste o sută de participanţi.

Şi şcolile din municipiul Arad intra de astăzi în scenariul galben pentru că s-a ajuns la o incidenţă de 1,27 de cazuri la mia de locuitori. Elevii ciclului primar, cei din clasele a opta şi a 12-a vor lua parte fizic la ore, iar ceilalţi vor merge pe rând la şcoală, câte o săptămână.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult