Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Școală din Suceava, amendată pentru că nu ţinea laptele şi cornul elevilor la frigider

Inspectorii sanitari suceveni au sancţionat, luna trecută, o unitate de învăţământ, dar şi două saloane de înfrumuseţare şi trei retaileri din mediul rural, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 5000 de lei.

Potrivit şefului Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Florin Sădean, unitatea de învăţământ amendată este din mediul rural şi a fost sancţionată cu 1.000 de lei după ce s-a constatat că nu asigură condiţii corespunzătoare de depozitare a produselor din cadrul programului "Laptele şi cornul", spaţiul frigorific nefiind funcţional.

Conform lui Sădean, în luna aprilie, s-au realizat 676 de acţiuni de control, dintre care 495 în domeniul non-alimentar şi 181 în domeniul alimentar, aplicându-se amenzi în valoare totală de circa 5.000 de lei.

Din totalul controalelor efectuate în domeniul non-alimentar, 13 au fost la unităţi de cazare din judeţ, alte 16 au fost în domeniul mediului, 72 au vizat produsele din tutun, un control s-a făcut la un cabinet de medicina muncii, 75 de verificări la produse cosmetice, 159 la biocide, 46 la unităţi de învăţământ, 36 la cabinete medicale, iar 48 au vizat verificarea modului de gestionare, colectare, transport şi păstrare a deşeurilor periculoase provenite din activităţile medicale.

În domeniul alimentar, au fost efectuate verificări la doi producători primari, la un distribuitor en-gros, la 118 retaileri, 51 de controale au fost în sectorul alimentaţiei publice şi 9 la unităţi de patiserie-cofetărie şi brutării.

Citește și
elevi
PSD vrea campanii electorale în școli. Orban: ”Să nu se atingă de copiii noştri”

Au fost soluţionate 5 sesizări, s-a acordat consultanţă şi îndrumare în 21 de cazuri şi s-a efectuat o acţiune de control împreună cu reprezentanţii Primăriei Dolhasca în cazul unei sesizări, a menţionat Sădean.

Acesta a mai menţionat că, în cursul lunii mai continuă acţiunile tematice de control la saloanele de înfrumuseţare corporală şi se vor derula verificări la cabinetele de medicină primară, cabinetele medicale de specialitate şi la cele de medicină dentară din judeţ.

Potrivit lui Sădean, controalele la cabinetele medicale au în vedere respectarea normelor ce au stat la baza autorizării acestora, modul de gestionare a deşeurilor medicale, controlul efectuării vaccinărilor obligatorii din programul naţional de imunizări, respectarea normelor privind curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea în cazul cabinetelor care folosesc sterilizatoare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult