Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Schimbare drastică de vreme în România. Zona în care stratul de zăpadă a ajuns să măsoare 52 cm. „Nu mai pot merge în tricou”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Schimbare drastică de vreme, după temperaturile estivale de zilele trecute. La munte a nins și vremea s-a racit, dar meterologii atrag atenția că este vorba, de fapt, de valori normale pentru jumătatea lunii aprilie.

În județul Suceava a nins abundent, iar zăpada s-a așternut într-un strat gros în zona Palma și Pasul Mestecăniș.

În Maramureș, la peste 1.700 de metri altitudine, de câteva ore ploaia torențială s-a transformat într-o ninsoare abundentă. La stația meteo Iezer sunt înregistrate temperaturi negative, iar zăpada s-a așezat deja într-un stat consistent. ​ Și la Arieșeni, în Munții Apuseni, vremea s-a schimbat radical. Dacă marți erau temperaturi de peste 20 de grade Celsius, marți noapte a nins și pe dealuri s-a așternut un strat subțire de zăpadă.

În județul Cluj, pe Vârful Buscat, la cota 1.600 ninge de marți noapte. Temperaturile vor scădea până la -3 grade în zilele următoare, anunta meteorologii. Iar la Stația Meteo Vlădeasa, zăpada a atins deja un strat de câțiva centimetri.

În urmă cu două zile, la Timișoara au fost 30 de grade Celsius, în timp ce miercuri dimineață au fost numai 5. Societatea de termoficare a reluat încălzirea caloriferelor, în apartamentele racordate la rețea.

Citește și
Revolut
Serviciul lansat în premieră globală în România de Revolut. Ce poți face de acum direct din aplicație

Toți cei care au ieșit miercuri pe stradă s-au îmbrăcat gros, înfofoliți cu geacă groasă și căciulă.

Femeie: „Până acum umblam în tricou și în pantaloni trei sfert, și acum umblu... am luat o bluză groasă groasă, pantaloni de iarnă și geacă”.

Bărbat: „Nu mai pot merge în cămașă sau tricou”.

Femeie: „Cum am mers acum două zile, chiar și ieri a fost cald până la amiază”.

Reporter: Credeți că vă afectează din punct de vedere al sănătății aceste schimbări bruște?

Femeie: „Fără discuție!”

Episodul de vreme rece va ține până la finalul acestei săptămâni.

Și în zona Bâlea Lac a nins. Miercuri dimineață, stratul de zăpadă măsura 52 de centimetri, la peste 2.000 de metri în Munții Făgăraș.

Accesul la Bâlea Lac se face numai cu telecabina, dacă condiţiile meteo sunt favorabile. Deocamdată Transfăgărăşanul este închis circulaţiei pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult