Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevi stropiţi cu extinctorul de directorul liceului, pentru că fumau. Ce riscă acum

Your browser doesn't support HTML5 video.

Imagini incredibile au fost filmate în curtea unui liceu din Timişoara.

Exasperat de faptul că elevii nu renunţă la fumatul în curtea şcolii, directorul unităţii de învăţământ a pulverizat spre ei cu un stingător. Dascălii spun că zeci de copii fumează în acel liceu şi până acum au epuizat toate metodele de corecţie.

Scenele au fost filmate marți, la doar câteva minute după ce pompierii au venit la şcoală să le explice elevilor cum se aprind incendiile, printre cauze fiind şi ţigările. Însă, la scurt timp după oră, liceeni s-au retras în curte, şi au început să fumeze. Directorul a luat unul dintre stingătoare şi a pulverizat spre ei, să îi oprească.

Praful respectiv nu este nociv, iar directorul spune acum că regretă că a reacţionat impulsiv. Pe de altă parte a explicat că o parte dintre tineri au fost deja sancţionaţi disciplinar de mai multe ori, dar în zadar. Inclusiv părinţii lor au fost amendaţi de poliţişti, pentru că tinerii au fumat în perimetrul şcolii.

Ion Ionici, director Liceul Jean Louis Calderon Timişoara: "Au venit câţiva copii de la ciclul primar şi câţiva profesori şi mi-au zis "uitaţi ce au învăţat", în sensul că nu au învăţat nimic şi din nou se fumează. Din instinct am luat extinctorul în mână am venit spre ei pe această zonă şi am pulverizat acel praf din extinctor. Ce să vă spun, a fost un lucru pe care îl regret, a fost făcut la nivel de instinct. Avem problemne deosebire cred că între 50 şi 100 de elevi ne fumează în şcoala."

Citește și
copil cazut
Un elev a căzut de la etajul al doilea al unei școli din Bistrița. Cum s-a produs accidentul

Profesorii au încercat în fel şi chip să îi determine pe copii să renunţe la ţigări însă până acum nicio metodă nu a dat rezultate. De altfel au continuat să fumeze şi după ce au i-a prins directorul şi i-a pedepsit.

Radu Burcea, director adjunct Liceul Jean Louis Calderon: "Anul trecut şcolar au fost de câteva ori de la poliţie, de la jandarmerie, au folosit şi înregistrările de pe camere de supravaghere şi au fost amendaţi. Unii au primit avertisment, alţii pentru că erau a doua abatere sau mai multe au primit amendă, de fapt părinții lor."

Până una alta singurul care risca să fie sancţionat este chiar dascălul care a vrut să le dea o lecţie.

Incidentul a ajuns şi la conducerea inspectoratului şcolar, care spune că va analiza situaţia.

Aura Danielescu, inspector general ISJ Timiş: "Dacă se va considera că fapta pe care dumnealui a săvârşit-o este o faptă care a pus în pericol într-un anumit fel siguranţă şi securitatea copiilor aşteptam ca că acel consiliu de administraţie să ia o decizie."

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult